Hoorndol werd hun favoriete architect van de expliciete wensen en eisen van de Stubbs. Ze vonden een ander bereid om het huis van hun dromen uit te tekenen.

Styling en tekst: Georgina Bean / Foto’s: Verne

Als ik het huis vanaf de straat bekijk, ben ik teleurgesteld. Ik zie alleen een open garage met een witte Jeep Cherokee die eruitziet alsof hij dringend aan een groot onderhoud toe is. Achter de garage zie ik het woeste, uitgestrekte landschap van het Noosa National Park, maar verder niets. Terwijl ik mij aarzelend naar het einde van de garage begeef, zie ik groen gras, witte beraping en donker gevlekt hout beneden mij, als een lange, witte slang die ligt te zonnen op een helling.

Sonja, Jonathan en zoon Levi (nu vijf jaar oud) zijn van Sydney naar hier verhuisd met de bedoeling een stuk grond te kopen en een van hun favoriete plaatselijke architecten een nieuw huis voor hen te laten ontwerpen. Niet lang nadat zij hun perceel grond hadden gekocht, werden zij door hun architect de laan uitgestuurd. “Wij wisten precies wat we wilden, en dat was nu net wat onze architect knettergek maakte”, zegt Jonathan, die uiteindelijk toch een ontwerper vond die hun plannen wou uittekenen en zijn licht ging opsteken bij plaatselijke aannemers die hem enkele nuttige en kostenbesparende tips gaven. Anderhalf jaar later hebben ze hun huis, waarvoor Jonathan zes maand vrij had genomen zodat hij het project op de bouwwerf persoonlijk in goede banen kon leiden.

Het laaggelegen huis loopt van noord naar zuid, met grote schuifdeuren van staal en glas, over bijna de totale lengte aan de oostkant van het gebouw. Elk afzonderlijk glazen paneel glijdt soepel in de sponning en plooit bij het openen netjes tot een reeks glazen deuren. De buik van de slang wordt gevormd door een open binnenplaats, die de verbinding vormt tussen het keuken-woonruimtegedeelte en de tweede helft van het gebouw, die bestaat uit de slaapkamers, badkamers en bureau. Deze tweede helft van het huis kan op een eenvoudige manier worden afgescheiden van de rest van het gebouw door middel van een doorzichtige roldeur aan het begin van de ruime inkomhal.

Sonja’s voorliefde voor eigenzinnige decoraties is opvallend aanwezig. Een aboriginalschilderij dat voor een prikje werd gekocht op de markt, een tweedehandse Featherstone-stoel met originele turkooiskleurige stoffen bekleding, Texaanse theeserviezen van melamine, muskietennetten van katoenvoile: het zijn enkele van de bijzondere artikelen die Sonja heeft vergaard tijdens een van de vele keren dat ze op koopjesjacht ging – allemaal gekocht voor een spotprijs. Deze eclectische mengelmoes lijkt de lichtjes chaotische, maar benijdenswaardige levensstijl van de Stubbs te beklemtonen.

Sonja is de eigenares van de goed draaiende winkel Pure Living, in Sunshine Beach, Noosa (Australië). Deze winkel is voor haar een soort uitlaatklep: ze kan de winkel naar hartenlust volproppen met het soort bekoorlijke artikelen waar ze zo dol op is, gaande van de gegeerde Europese merken ( PaperDenim and Cloth, Birkenstock, Cutler and Gross), artikelen van Australische designers ( Ruby Philis, Mimco en Cath Kidson) of van plaatselijke kunstenaars tot tweedehands deco-retrostukken.

Het sobere witte interieur van het huis is een perfecte achtergrond voor de felle kleurvlekken die zich door het hele huis verspreiden, ook op de favoriete 2,75 meter lange surfplank van Jonathan. Schilderijen in felle, heldere kleuren, die overal aan de muren hangen, zijn van plaatselijke kunstenaars zoals Sasha Yates en Isabella Laurence. De hardroze, gouden, lila en muntgroene tinten geven het open interieur precies de hoeveelheid kleur die het nodig heeft. Ook de geweven Finse Marimeko-stof die op een raam werd gespannen achter aan de keuken, past perfect bij het interieur.

De meubels zijn een mengeling van oude, nieuwe, bovenmaatse en klassieke stukken, niets is kostbaar of pretentieus in het huis van de Stubbs. Strandslippers staan naast elegante schoenen met naaldhakken van het merk Jimmy Choo, en op dit moment verdeelt de vijfjarige Levi zijn aandacht tussen zijn geliefde speelgoedvrachtwagen en zijn nieuwe beste vriend Chum Chum, de hond. Wanneer ik terugkeer tot op het straatniveau, via de trappen tegen de garagemuur, blijf ik even staan en twijfel. Ik vertrek met een zekere tegenzin uit dit huis, want het is een type huis waar je graag nog even wil in rondhangen.

Sonja Stubbs :

www.pureliving.com.au

Shop 1 Sempre on Sunshine. Duke Street Sunshine Beach 4567, Australië.

+61 7 54 47 28 90

De meubels zijn een mengeling van oude, nieuwe, bovenmaatse en klassieke stukken, niets is kostbaar of pretentieus in het huis van de Stubbs.

Het sobere witte interieur van het huis is een perfecte achtergrond voor de felle kleurvlekken die zich door het hele huis verspreiden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content