categorie

verfijnd hedendaags tafelen

keuken 8,5

decor 7

comfort 7

service 7,5

prijs/kwaliteit

geproefde menu 8

Door Pieter van Doveren

Als je zoals Gregory Schatteman 4,5 jaar als souschef naast Gert De Mangeleer, de meest getalenteerde kok van Vlaanderen, mag staan, dan kun je koken als de beste. Gregory begon, met de hulp van de ouders van zijn vriendin, voor zichzelf, op een ongebruikelijke plek. Het toekomstige mekka van lekkerbekkend Vlaanderen bevindt zich in een voormalig Quick-fastfoodrestaurant langs een drukke koopboulevard en kijkt uit op een vakantiepark. Het ontwerpen van nieuwe gerechten doet Gregory met zijn jongere broer Silvester, die momenteel kookt in het Hofke van Bazel en staat te trappelen om bij zijn broer te komen werken.

Maar eerst moeten er meer klanten komen : in de winter aan de kust een nieuw restaurant openen is geen sinecure, zeker als het eethuis zich, zoals Mange-Tout, op een weinig romantische plek bevindt. Ben je eenmaal binnen, dan is alles zoals het behoort te zijn : de eetzaal is ruim en rustgevend ingericht in hedendaagse tinten. Je zit goed, de tafels zijn feestelijk gedekt en er is een comfortabele zithoek. Marieke Moyaert ontvangt met ontwapenende charme. De spijskaart is bondig en de gerechten worden gehergroepeerd in het menu, dat in viergangenversie 60 euro (75 euro met wijn) en in vijfgangenuitvoering 70 euro kost (90 met wijnen).

Na lekkere, hartige snoephapjes kregen wij een zomerse bereiding geserveerd met groene asperges, mango, burrata (soort mozzarella) van koemelk, ingelegde zure mossel, kruidnagel, steranijs en jus van mossel. Het sappige visvlees van zeeduivel was van topkwaliteit en werd gecombineerd met bloemkool, huisgepekelde augurk, olie van vadouvan en pickles. Bij het succulente zadelvlees van melklam en de op lage temperatuur gegaarde en dan, als spek krokant gebakken ‘flappen’, kwamen handgerolde couscous, harissa en yoghurtpuntjes. Fruitpap, samengesteld uit diverse texturen bloedsinaasappel en banaan, sloot deze foutloze maaltijd af.

Gregory maakt gebruik van moderne technieken en kookt met eerbied voor eersteklas-seizoenproducten. Het terugkomend gebruik van frisse zuren maakt dat je met een licht gevoel van tafel gaat. De geschonken wijnen uit het arrangement waren interessant en van goede kwaliteit.

Spek, madeleine en macaron bij de koffie waren, net als het brood, in huis gemaakt.Info

MANGE-TOUT

OOSTENDELAAN 292

8430 MIDDELKERKE

059 50 54 35

www.restaurantmangetout.be

Lunch 30 euro (40 euro met wijn). Kindermenu met frisdrank 20 euro.

Maandag en dinsdag gesloten (in juli en augustus alleen op dinsdag).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content