Hugo Boss sponsort 25 jaar McLaren Mercedes. Voor het verjaardagsfeestje inclusief modeshow, leek de Hockenheim Ring wel wat.

1300 gasten van over de hele wereld, 1200 flessen Pommerychampagne. Een catwalk van zestig meter waar vijftig modellen de zomercollecties van Boss Black en Boss Orange showen. Tekenen present op het galafeest : formule 1-baas Bernie Ecclestone, topmodellen Julia Stegner en Elise Crombez, Hollywoodsterren Diane Kruger, Joseph Fiennes en Stephen Dorff en formule 1-piloten David Coulthard, Mika Hakkinen en Kimi Raikkonen. Als Hugo Boss een modefeestje geeft, dan doet hij dat goed.

Het begon al met de exclusieve invitatie : een glossy zilverkleurig entreeticket (één voor heel België) in diepdruk. Met onderaan dress code : glamourous summer. Ik had dus een vestimentair probleem. Maar we wijken af.

Voor Boss’ feest worden we overgevlogen naar Hockenheim Ring, het formule 1-circuit van Duitsland. Vreemde locatie, zegt u ? In elk geval is nooit eerder een mode-event gehouden op zo’n circuit. Maar Hugo Boss sponsort wel al 25 jaar het team McLaren Mercedes. (Hun succespiloten kent u : Ayrton Senna, Niki Lauda, Alain Prost en recenter Mika Hakkinen, Kimi Raikkonen en Pablo Montoya.) Twee dagen na de fashionparty wordt in Hockenheim trouwens de grote Prijs van Duitsland gereden.

Maar nu zijn de blikvangers op Hockenheim de palmbomen, de F1-bolides en helblauwe ijssculpturen met ingevroren snijbloemen. Rond halftien ’s avonds – iedereen is al rijkelijk bediend met spijs en drank – worden we tot de orde van de dag geroepen : de modeshows van Boss Black en Boss Orange, ónder de publiekstribune van het circuit. Voor de gelegenheid is de betonnen ruimte opgevrolijkt met waterpartijen, flatscreens en een kingsize catwalk. Bij wijze van wachtmuziekje speelt een strijkersensemble. Zodra iedereen zijn zitje heeft, klappen zij hun partituren dicht. Iedereen is klaar voor de eerste modellen, maar de organisator heeft een ander idee en laat de nieuwste McLaren-Mercedes voorbijstuiven. Uiteraard met veel lawaai en uiterlijk vertoon (lekker met die motor grommen). De acte de présence duurt luttele seconden.

Oranje boven

De zomercollectie van Boss Black (voor mannen en vrouwen) knipoogt naar mondaine steden als Chicago en Marseillew. Op de catwalk vertaalt zich dat in pakken, blousons, linnen broeken en leren jackets in donkerblauw, grijs, beige en wit. Casual, elegante businesskleding met een sporty-classy touch. Skin mag tijdens de pauze snel drie liedjes playbacken. Een beetje muziekliefhebber kent Skin als de frontvrouw van de rockgroep Skunk Anansie. Voor de absolute leek : een lesbische branieschopster, die uiterlijk het midden houdt tussen Nick Balthazar en Venus Williams. Slap vertoon. Gelukkig boeit de Boss Orange-collectie die erop volgt veel meer. Couturestukken in pastels, schaamteloos gemixt met ruwe denim en sloppy broeken. Boss Orange vindt het evenwicht tussen casual en chic, en houdt het speels met gedurfde details en snits uit de jaren vijftig. De grand prix Hugo Boss gaat wat ons betreft naar Orange.

Na de modeshows is het afgelopen, denkt u dan ? Vergeet het. De afterparty is er eentje om in te lijsten. In open lucht nog wel, rond het circuit, met aan de draaitafels : de Parijzenaar Michel Gaubert. Boven de muziek uit, roept Philipp Wolff, directeur communicatie van Hugo Boss, me in het oor : “Wij gaan niet naar Londen, Parijs of Milaan voor een event, we kiezen bewust voor het viriele decor van Hockenheim. McLaren en Boss zijn al 25 jaar gelukkig getrouwd, en we hebben beide een reputatie te verdedigen. Zeg nu zelf : een sterk merk verdient een straf feestje, niet ?”

“Wat Boss met racewagens heeft ? We sponsoren golf, formule 1, zeilen, voetbal en boksen : allemaal sporten die met mannelijkheid te maken hebben.”

Gekkebrillenparade

Wie we daar hebben, tussen de celebrity’s, onze eigenste Elise Crombez, die naar verluidt morgen op een modeshoot voor Weekend Knack verwacht wordt, en het Duitse topmodel Julia Stegner, het gezicht van Hugo Boss. “Ik kom speciaal overgevlogen uit New York”, zegt ze. “Veel water drinken en een dikke laag make-up, en je merkt niets meer van mijn vermoeidheid. Nee, eerlijk gezegd heb ik van jetlag niet veel last. Ik ben toch altijd on the road.” Stegner had nog een extra reden om naar Hockenheim te komen : “Mijn ouders zijn hier het hele weekend. Ik verlang om met hen wat tijd te spenderen.” Groot gelijk, Julia, maar eerst een dansje ?

De celebs trekken veel aandacht, maar minstens even indrukwekkend zijn de glamourous summer outfits van de fuifbeesten. Enkele trefwoorden : zijden foulards, witteboordencriminaliteit, Al Capone, designerboots, trendy marcellekes, gekkebrillenparade. En de muziek ? Een ultradansbare kruising tussen The Loveboat en Saturday Night Fever. De betere nichtensoundtrack, dus. Met alle respect trouwens, want die weten hoe je een feestje warmdraait. Wanneer de party een stille dood zal sterven, weet ik eerlijk gezegd niet. Voor de paar uurtjes slaap die me nog resten, wil ik toch dat bed van het fabelachtige Schlosshotel in Kronberg nog eens testen.

www.hugoboss.com

Door Thijs Demeulemeester

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content