Ontwerpster Vanessa Bruno is te gast bij La Redoute, waarvoor ze niet één maar drie collecties tekende.

De verkoopcataloog La Redoute stelde onlangs in Parijs zijn winterseizoen voor. Blikvanger was de collectie van gastontwerpster Vanessa Bruno, die naast dames- en kinderkleding ook interieuraccessoires tekende. Ze schrijft daarmee haar naam op een lange lijst van internationale designers, zoals Azzaro, Yves Saint Laurent, Paule Ka en Christian Lacroix.

Vanessa Bruno is de dochter van een Deens supermodel uit de jaren zestig en de oprichter van het Franse modehuis Emmanuelle Khahn. Ze begon haar label in 1996 in Parijs, op 24-jarige leeftijd. Haar gesofisticeerde stijl, een mix van bourgeois en bohemien, oogst veel bijval, ook van sterren als Vanessa Paradis en Charlotte Gainsbourg. Voor La Redoute trekt Bruno haar stedelijke, poëtische visie door : de collectie bevat onder meer een gedrapeerde jurk, een metallic mohair pull en zwarte pantalon voor dames en een molton jasje en jurk met klaproosprint voor kinderen. De interieurcollectie (linnen, geurkaarsen en een Napoleon III-stoel) baadt in wit- en beigetinten.

Vanessa Bruno : “Deze collectie is een terugblik op mijn essentiële stukken. In plaats van een compleet nieuwe collectie te creëren, heb ik in mijn archief gezocht naar de stukken die een vrouw iedere dag wil dragen en de geest van mijn merk weergeven. Eens je in het ritme van de mode zit, word je gedwongen om steeds te vernieuwen. Een terugblik is dan niet mogelijk, terwijl La Redoute net vroeg naar tijdloze stukken.”

Wat is uw geheim ? Mijn kleren zijn verfijnd en chic, zonder dat het veel moeite kost. Ze zijn comfortabel voor overdag, maar ogen luxueus. Draagbare én betaalbare luxe, dat is wat ik wil brengen.

Werkt u daarom ook voor La Redoute ? Het is een manier om vrouwen te bereiken die zich mijn kleren anders niet kunnen veroorloven. Of die dat wel kunnen, maar graag de stukken willen die ik voor La Redoute heb ontworpen. Het is een best of van mijn carrière, maar dan uitgepuurd.

Lou Doillon, uw muze, stond vorig seizoen model voor La Redoute. Bracht zij jullie in contact ? Neen, maar het illustreert dat we dezelfde visie hebben op vrouwelijkheid. Lou is een echte parisienne, chic en tegelijk natuurlijk nonchalant. Maar ze heeft ook een kosmopolitisch karakter. Dat hebben we gemeen : ik woon wel in Parijs, maar met mijn Deense moeder en Italiaanse vader voel ik me veeleer een kind van de wereld.

DOOR ELLEN DE WOLF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content