Muziek beluisteren is tof, maar het allerfijnst is zelf aktief met muziek bezig zijn, ook al is het eindresultaat niet om zomaar op cd te zetten. Muziekactief van het ?Centrum voor Muzikale Vorming en Ontwikkeling” in Peer is een organizatie die volwassenen daarbij helpt. Heel het jaar door zet deze vzw vormingskursussen op het getouw waarin aktief wordt gemusiceerd en die bovendien tematisch beantwoorden aan de behoeften van heel wat muziekliefhebbers en -beoefenaars. Dat gebeurt zowel tijdens eendaagse initiaties als tijdens meerdaagse kursussen. De docenten zijn ervaren en vaak zelfs beroemde vaklui uit binnen- en buitenland.

Neem als voorbeeld de kursus ?Bach met Sigiswald Kuijken” : volgende maand staat het eerste deel van Bachs ?Matthäus Passion” op het programma, volgend jaar februari het tweede deel. Het betreft een vijfdaagse kursus, die plaatsvindt van 20 tot en met 24 februari in de kapel van de Romaanse Poort in Leuven en afsluit met een slotkoncert op zaterdag in de Predikherenkerk. De soli worden gekozen op basis van CV en opname (cassette). Voor het koor worden gevorderde amateurzangers gevraagd, die hun koorpartituur zelfstandig kunnen instuderen. De orkestmusici moeten ruime ervaring hebben met het barokinstrumentarium en -repertoire. Vooral aan lage instrumenten is nog behoefte. Zoiets is natuurlijk een buitenkans, want dirigent Sigiswald Kuijken is iemand met wereldfaam. Bovendien is meedoen de beste manier om deze ontroerende passie door en door te leren kennen.

Andere kursussen dit voorjaar : voor blokfluitisten ?De G-blokfluit” met Peter van Heyghen (eind maart) ; een ?Initiatie in basso continuo” met Chris Verhelst (eveneens eind maart), bestemd voor beginnende klavecinisten, musici met enige ervaring in klavierspel en voor gevorderden ; een kursus met Marcel Pérès voor gevorderde zangeressen over ?Hildegard von Bingen” (begin april) ; en de ?Möricke-Lieder” van Hugo Wolf voor dezelfde doelgroep met Lucienne Van Deyck (mei).

Vertel het voort aan kennissen die geïnteresseerd zouden kunnen zijn ! Wie het volledige programma wenst, met alle details en data, kan best onmiddellijk telefoneren of faxen en de folder aanvragen op onderstaand adres. Dit worden de mooiste momenten van uw leven.

Info : Muziekactief, Coördinator Bart Demuyt, Postbus 45, 3990 Peer. tel. (011) 63.21.64. Fax : (011) 63.49.11.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content