Na het succes van het tv-programma 'De Bedenkers' wil het Antwerpse designcenter De Winkelhaak creatieve breinen blijven stimuleren. Daarom hebben ze de gratis tentoonstelling 'De bedenkers gaan verder' opgezet.

Via testjes en opdrachten kan de bezoeker dieper ingaan op het proces van idee tot product. Om te starten moet de bezoeker een zogenaamde bedenkersjas, van bijvoorbeeld Einstein of Da Vinci, aantrekken. Een brainstormspel moet tot creatieve ideeÃ"n leiden. Na het bijschaven komt het idee voor een jury, die oordeelt of het voldoet aan de criteria.

De bezoekers spelen dus een actieve rol in de tentoonstelling. Ook jonge creatievelingen vanaf 10 jaar kunnen terecht in Antwerpen.

Het startsein voor de expo komt van Axel Enthoven. Als lid van de jury van 'De Bedenkers'én als bestuurders van designcenter De Winkelhaak bracht hij alle betrokken partijen rond de tafel.

Op drie oktober vindt er aan het centrum ook een 'Bedenkersmarkt' met beginnend en eigenwijs ontwerptalent plaats.


Elien Haentjens

Na het succes van het tv-programma 'De Bedenkers' wil het Antwerpse designcenter De Winkelhaak creatieve breinen blijven stimuleren. Daarom hebben ze de gratis tentoonstelling 'De bedenkers gaan verder' opgezet. Via testjes en opdrachten kan de bezoeker dieper ingaan op het proces van idee tot product. Om te starten moet de bezoeker een zogenaamde bedenkersjas, van bijvoorbeeld Einstein of Da Vinci, aantrekken. Een brainstormspel moet tot creatieve ideeÃ"n leiden. Na het bijschaven komt het idee voor een jury, die oordeelt of het voldoet aan de criteria. De bezoekers spelen dus een actieve rol in de tentoonstelling. Ook jonge creatievelingen vanaf 10 jaar kunnen terecht in Antwerpen. Het startsein voor de expo komt van Axel Enthoven. Als lid van de jury van 'De Bedenkers'én als bestuurders van designcenter De Winkelhaak bracht hij alle betrokken partijen rond de tafel. Op drie oktober vindt er aan het centrum ook een 'Bedenkersmarkt' met beginnend en eigenwijs ontwerptalent plaats. Elien Haentjens