Van Rooigem heb je nooit gehoord. Het is zelfs geen gehucht, maar de naam van een kasteel waar je kunt genieten van een schitterend decor.

Eigenlijk ligt het goed waar we het over hebben net achter het kasteel van Rooigem, in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Rooigem is de naam van een oude hofstede, eigenlijk het voorhof van het 18de eeuwse kasteel ernaast.

Maar het gebouw is veel ouder, wel 16de eeuws. Misschien is dit zelfs de kern van een vroeger kasteel. Nu is het de plek waar het trio Jean-Philippe Demeyer, Frank Ver Elst en Jean-Paul Dewever een schitterende antiek- en decoratiezaak runnen.

Exclusief

Het decor met zijn oude plafonds en beschilderde wanden is wel niet ouderwets. Ze mengen jong en oud, antiek met vintage. Hun eclectische smaak, een beetje David Hicks achterna, is op en top modern en toch antiek.

Rooigem is ook een plek waar je normaal niet binnengeraakt. Maar tijdens de opendeurdagen gaat dat wel. Die lopen tijdens de weekends van 3 tot 5 december en van 10 tot 12 december, van 14 tot 19u.

Piet Swimberghe

Opendeur in Rooigem, Rooigem 3, Sint-Kruis 8310, Brugge.

Van Rooigem heb je nooit gehoord. Het is zelfs geen gehucht, maar de naam van een kasteel waar je kunt genieten van een schitterend decor. Eigenlijk ligt het goed waar we het over hebben net achter het kasteel van Rooigem, in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Rooigem is de naam van een oude hofstede, eigenlijk het voorhof van het 18de eeuwse kasteel ernaast. Maar het gebouw is veel ouder, wel 16de eeuws. Misschien is dit zelfs de kern van een vroeger kasteel. Nu is het de plek waar het trio Jean-Philippe Demeyer, Frank Ver Elst en Jean-Paul Dewever een schitterende antiek- en decoratiezaak runnen. Exclusief Het decor met zijn oude plafonds en beschilderde wanden is wel niet ouderwets. Ze mengen jong en oud, antiek met vintage. Hun eclectische smaak, een beetje David Hicks achterna, is op en top modern en toch antiek. Rooigem is ook een plek waar je normaal niet binnengeraakt. Maar tijdens de opendeurdagen gaat dat wel. Die lopen tijdens de weekends van 3 tot 5 december en van 10 tot 12 december, van 14 tot 19u. Piet SwimbergheOpendeur in Rooigem, Rooigem 3, Sint-Kruis 8310, Brugge.