Na zeven jaar onthult Jean Paul Gaultier in oktober zijn laatste vrouwencollectie voor Hermès. Stilzitten is er echter niet bij.

Vorige week werd de interieurcollectie voorgesteld die Gaultier tekende voor de vijftigste verjaardag van het Franse meubelmerk Roche Bobois.

Als opwarmertje kunt u in Luik de nieuwe Roche Bobois-winkel ontdekken, of in Parijs het appartement van architect Jacques Carlu in zijn Palais de Chaillot.

Dat mocht Gaultier met de hulp van Roche Bobois tijdelijk herinrichten, met onder meer een salon in marinestrepen en een met satijn en kant beklede slaapkamer. Gaultier inspireerde zich dus op zijn collecties. "Mijn vak is kleding", zei hij bij de voorstelling. "Dat is wat ik kan."

Wim Denolf

Roche Bobois, Boulevard d'Avroy 69/77, 4000 Luik. Info: 04 223 35 55. De suite in Parijs is alleen toegankelijk in het weekend.

Na zeven jaar onthult Jean Paul Gaultier in oktober zijn laatste vrouwencollectie voor Hermès. Stilzitten is er echter niet bij. Vorige week werd de interieurcollectie voorgesteld die Gaultier tekende voor de vijftigste verjaardag van het Franse meubelmerk Roche Bobois. Als opwarmertje kunt u in Luik de nieuwe Roche Bobois-winkel ontdekken, of in Parijs het appartement van architect Jacques Carlu in zijn Palais de Chaillot. Dat mocht Gaultier met de hulp van Roche Bobois tijdelijk herinrichten, met onder meer een salon in marinestrepen en een met satijn en kant beklede slaapkamer. Gaultier inspireerde zich dus op zijn collecties. "Mijn vak is kleding", zei hij bij de voorstelling. "Dat is wat ik kan." Wim DenolfRoche Bobois, Boulevard d'Avroy 69/77, 4000 Luik. Info: 04 223 35 55. De suite in Parijs is alleen toegankelijk in het weekend.