Vijf jaar na het overlijden van de ontwerper brengt The Maarten Van Severen Foundation een eerbetoon aan zijn meest succesvolle meubelontwerp. Vriend en coördinator van de stichting Kris Lenaerts over de expo, die op 20 november de deuren opent in het Gentse Design museum.

"De stoel .03 is slechts een klein onderdeel van het gigantisch archief van Maarten Van Severen, maar vertelt veel over de gedreven en complete manier waarop hij op zoek was naar de essentie van de dingen."

"In de tentoonstelling laten we zien hoe een stoel die er op het eerste gezicht heel eenvoudig uitziet, het resultaat is van een jarenlange zoektocht. Aan de hand van nooit eerder getoonde schetsen, prototypes, foto's en recente interviews volgen we de evolutie, van zijn eerste ontwerp uit 1986, waarvan slechts enkele exemplaren zijn gemaakt, tot zijn stoel .03, die vandaag de hele wereld verovert."

"We hopen dat de tentoonstelling een inspiratiebron kan zijn voor toekomstige ontwerpers, want dat was ook de uitdrukkelijke wens van Maarten zelf."

Karlijn Nijs

De stoel .03 van Maarten Van Severen. De geboorte van een designicoon loopt van tot 27 februari 2011 in het Design museum Gent.

Vijf jaar na het overlijden van de ontwerper brengt The Maarten Van Severen Foundation een eerbetoon aan zijn meest succesvolle meubelontwerp. Vriend en coördinator van de stichting Kris Lenaerts over de expo, die op 20 november de deuren opent in het Gentse Design museum."De stoel .03 is slechts een klein onderdeel van het gigantisch archief van Maarten Van Severen, maar vertelt veel over de gedreven en complete manier waarop hij op zoek was naar de essentie van de dingen." "In de tentoonstelling laten we zien hoe een stoel die er op het eerste gezicht heel eenvoudig uitziet, het resultaat is van een jarenlange zoektocht. Aan de hand van nooit eerder getoonde schetsen, prototypes, foto's en recente interviews volgen we de evolutie, van zijn eerste ontwerp uit 1986, waarvan slechts enkele exemplaren zijn gemaakt, tot zijn stoel .03, die vandaag de hele wereld verovert." "We hopen dat de tentoonstelling een inspiratiebron kan zijn voor toekomstige ontwerpers, want dat was ook de uitdrukkelijke wens van Maarten zelf." Karlijn Nijs De stoel .03 van Maarten Van Severen. De geboorte van een designicoon loopt van tot 27 februari 2011 in het Design museum Gent.