Keramiek uit de fifties en sixties is in. Nu wordt ook het oeuvre van kunstenaar Joost Maréchal herontdekt: een mooie verrassing!

In de jaren '50 en '60 kende de keramiek in Vlaanderen een waar reveil, met tal van creatieve ateliers die een heel zuivere, hedendaagse vormgeving nastreefden. Verzamelaars kennen het werk van de ateliers Perignem en Amphora goed. In dit rijtje hoort ook keramiekkunstenaar Joost Maréchal (1911-1971) thuis.

De man is lang geleden gestorven en kwam daardoor wat in de vergeethoek terecht, ten onrechte. Nu wordt zijn oeuvre herontdekt en geherwaardeerd. Met andere woorden: verzamelaars kopen alles op en de prijzen stijgen.

Maréchal was trouwens niet alleen als keramiekkunstenaar actief, hij maakte ook glasramen. In Eeklo wordt zijn oeuvre geëxposeerd met een fraai geïllustreerde catalogus: ideaal voor collectioneurs. Wie tuk is op vintagekeramiek mag deze expo niet missen.

Piet Swimberghe

De expo over Joost Maréchal loopt tot 27 november in de kapel van de Arme Klaren, Tieltsesteenweg 22 te Eeklo, van donderdag tot zondag van 11 tot 18u.

Keramiek uit de fifties en sixties is in. Nu wordt ook het oeuvre van kunstenaar Joost Maréchal herontdekt: een mooie verrassing! In de jaren '50 en '60 kende de keramiek in Vlaanderen een waar reveil, met tal van creatieve ateliers die een heel zuivere, hedendaagse vormgeving nastreefden. Verzamelaars kennen het werk van de ateliers Perignem en Amphora goed. In dit rijtje hoort ook keramiekkunstenaar Joost Maréchal (1911-1971) thuis. De man is lang geleden gestorven en kwam daardoor wat in de vergeethoek terecht, ten onrechte. Nu wordt zijn oeuvre herontdekt en geherwaardeerd. Met andere woorden: verzamelaars kopen alles op en de prijzen stijgen. Maréchal was trouwens niet alleen als keramiekkunstenaar actief, hij maakte ook glasramen. In Eeklo wordt zijn oeuvre geëxposeerd met een fraai geïllustreerde catalogus: ideaal voor collectioneurs. Wie tuk is op vintagekeramiek mag deze expo niet missen. Piet SwimbergheDe expo over Joost Maréchal loopt tot 27 november in de kapel van de Arme Klaren, Tieltsesteenweg 22 te Eeklo, van donderdag tot zondag van 11 tot 18u.