Duivel-doet-al Gerald Watelet heeft de salons van het huis Costermans op de Zavel gerestyled met een dosis YSL-inspiratie. Het is de moeite waard om even te gaan kijken.

Het huis Costermans is een van de steunpilaren van de Zavel, de pittoreske shopping- en antiekwijk van Brussel. Costermans is geen echt decoratiehuis, maar verkoopt al jaren antieke schouwen en heeft ook een artisanaal metaalatelier waar onder meer traditionele verlichtingselementen worden vervaardigd.

Costermans is vooral bekend bij klassieke decorateurs. Het prachtige 18de en 19de eeuwse pand telt ook enkele fraaie salons die tot voor kort 'klassiek' waren uitgedost. Maar nu werden alles opnieuw ingericht onder leiding van Gerald Watelet. Hij contacteerde tal van galerijen, zowel van kunst, antiek als vintage, om een opulent, maar toch hedendaags getint decor te creëren. Hij haalde bijvoorbeeld bij Jerome Sohier vintagedesign, moderne kunst bij Noirhomme en tafels bij Ado Chale. Het resultaat is een bont interieur à la YSL.

Sinds de veiling van het interieur van de Franse modekoning en tevens de verspreiding van een interieurboek over zijn woningen, wint de YSL-stijl enorm aan populariteit. Het geheim van de stijl ligt voor de hand: een elegante mengelmoes met wat antiek, moderne kunst en vintage. Schrik ook niet terug voor wat glimmend metaal of zelfs plexiglas. Het resultaat wordt een soort David Hicks interieur met YSL-trekjes, een beetje surrealistisch dus, maar wel gezellig.

Piet Swimberghe

Je kunt de interieurs van Watelet & Costermans vrijwel dagelijks bezoeken op de Grote Zavel 5 te Brussel. De expo loopt tot 31 januari.

Duivel-doet-al Gerald Watelet heeft de salons van het huis Costermans op de Zavel gerestyled met een dosis YSL-inspiratie. Het is de moeite waard om even te gaan kijken. Het huis Costermans is een van de steunpilaren van de Zavel, de pittoreske shopping- en antiekwijk van Brussel. Costermans is geen echt decoratiehuis, maar verkoopt al jaren antieke schouwen en heeft ook een artisanaal metaalatelier waar onder meer traditionele verlichtingselementen worden vervaardigd. Costermans is vooral bekend bij klassieke decorateurs. Het prachtige 18de en 19de eeuwse pand telt ook enkele fraaie salons die tot voor kort 'klassiek' waren uitgedost. Maar nu werden alles opnieuw ingericht onder leiding van Gerald Watelet. Hij contacteerde tal van galerijen, zowel van kunst, antiek als vintage, om een opulent, maar toch hedendaags getint decor te creëren. Hij haalde bijvoorbeeld bij Jerome Sohier vintagedesign, moderne kunst bij Noirhomme en tafels bij Ado Chale. Het resultaat is een bont interieur à la YSL. Sinds de veiling van het interieur van de Franse modekoning en tevens de verspreiding van een interieurboek over zijn woningen, wint de YSL-stijl enorm aan populariteit. Het geheim van de stijl ligt voor de hand: een elegante mengelmoes met wat antiek, moderne kunst en vintage. Schrik ook niet terug voor wat glimmend metaal of zelfs plexiglas. Het resultaat wordt een soort David Hicks interieur met YSL-trekjes, een beetje surrealistisch dus, maar wel gezellig. Piet Swimberghe Je kunt de interieurs van Watelet & Costermans vrijwel dagelijks bezoeken op de Grote Zavel 5 te Brussel. De expo loopt tot 31 januari.