Brouwerij Palm reikte in Antwerpen voor de tweede maal de Urban Crafts Award uit. De UC award 2012 ging dit jaar naar Bruggeling Stefaan De Croock, die als Strook met zijn eigenzinnige lijntekeningen op canvassen en vensters de jury wist te overtuigen van zijn kunnen. Met de Urban Crafts Award geeft de brouwerij een jonge crafter erkenning die zich met zijn stedelijk ambacht op een innovatieve en creatieve wijze weet te onderscheiden.

40 jonge crafters dongen dit jaar naar het fel begeerde ticket voor het Burning Man festival in de Nevada woestijn deze zomer. Strook kan dus deze zomer naar Burning Man, de hoogmis van de internationale makers scene waar hij Urban Crafts voor Palm zal vertegenwoordigen.

Goud voor Strook

De jury - waarvan de design redactrice van Knack Weekend Leen Creve deel van uitmaakte - was niet alleen onder de indruk van de hoogstaande kwaliteit van zijn werk maar ook over de manier waarop zijn lijntekeningen met stift op canvas, papier, muren of vensters ontstaan. De jury bekroont zijn kunde en toont veel respect voor de wijze waarop hij die ontwikkelde en uitpuurde.

De zeefdrukkers van QT Factory werd tweede voor graffiti-artiest Steve Locatelli en instrumentenbouwer Tim Duerinck die de derde plaats deelden.

Brouwerij Palm reikte in Antwerpen voor de tweede maal de Urban Crafts Award uit. De UC award 2012 ging dit jaar naar Bruggeling Stefaan De Croock, die als Strook met zijn eigenzinnige lijntekeningen op canvassen en vensters de jury wist te overtuigen van zijn kunnen. Met de Urban Crafts Award geeft de brouwerij een jonge crafter erkenning die zich met zijn stedelijk ambacht op een innovatieve en creatieve wijze weet te onderscheiden. 40 jonge crafters dongen dit jaar naar het fel begeerde ticket voor het Burning Man festival in de Nevada woestijn deze zomer. Strook kan dus deze zomer naar Burning Man, de hoogmis van de internationale makers scene waar hij Urban Crafts voor Palm zal vertegenwoordigen. Goud voor Strook De jury - waarvan de design redactrice van Knack Weekend Leen Creve deel van uitmaakte - was niet alleen onder de indruk van de hoogstaande kwaliteit van zijn werk maar ook over de manier waarop zijn lijntekeningen met stift op canvas, papier, muren of vensters ontstaan. De jury bekroont zijn kunde en toont veel respect voor de wijze waarop hij die ontwikkelde en uitpuurde. De zeefdrukkers van QT Factory werd tweede voor graffiti-artiest Steve Locatelli en instrumentenbouwer Tim Duerinck die de derde plaats deelden.