Op 6 november werden op de meubelbeurs in Brussel de Balthazars van het Meubel uitgereikt. Uit het rijke aanbod van exposanten werden vier laureaten geselecteerd.

Er werden prijzen uitgereikt in de volgende categorieën: het meest ecologische product, het meest innovatieve product, het beste Belgische product en - nieuw voor dit jaar - een Balthazar voor Country Today, toegekend aan een product dat de landelijke romantische trend in een hedendaagse vormgeving vertaalt.

De prijs voor het beste Belgische product ging naar het beddenmerk Magnitude die voor haar nieuwe bedcreatie samengewerkt heeft met meubelontwerper Alain Gilles. De designer van het jaar treedt hiermee in de voetsporen van modeontwerpster Veronique Branquinho en designer Jean François D'Or. De jury selecteerde LS Bedding uit de genomineerden omdat "het bedrijf ook dit jaar weer liet zien dat Belgisch design een innovatieve impact kan betekenen voor de internationale slaapwereld".

De andere winnaars waren de Joli Collection van Cosy (meest innovatieve product), Michel De Nolf met Cubico (Country Today) en het programma Theuns van Landeck (meest ecologische product).

Tenslotte wou de jury nog een eervolle vermelding geven aan CUSTOM8 voor µCLIMAT. Geen meubel, maar een heel interessante innovatie voor de sector van het slaapcomfort, ten dienste van de fabrikant en de retailers uit deze sector. De vakjury bestond uit Marie-Anne Desiere, Siegrid Demyttenaere, Colette Demil, Chris De Roock, Gerard Van Os en Frances van der Steen. (RDM)

Op 6 november werden op de meubelbeurs in Brussel de Balthazars van het Meubel uitgereikt. Uit het rijke aanbod van exposanten werden vier laureaten geselecteerd. Er werden prijzen uitgereikt in de volgende categorieën: het meest ecologische product, het meest innovatieve product, het beste Belgische product en - nieuw voor dit jaar - een Balthazar voor Country Today, toegekend aan een product dat de landelijke romantische trend in een hedendaagse vormgeving vertaalt. De prijs voor het beste Belgische product ging naar het beddenmerk Magnitude die voor haar nieuwe bedcreatie samengewerkt heeft met meubelontwerper Alain Gilles. De designer van het jaar treedt hiermee in de voetsporen van modeontwerpster Veronique Branquinho en designer Jean François D'Or. De jury selecteerde LS Bedding uit de genomineerden omdat "het bedrijf ook dit jaar weer liet zien dat Belgisch design een innovatieve impact kan betekenen voor de internationale slaapwereld". De andere winnaars waren de Joli Collection van Cosy (meest innovatieve product), Michel De Nolf met Cubico (Country Today) en het programma Theuns van Landeck (meest ecologische product). Tenslotte wou de jury nog een eervolle vermelding geven aan CUSTOM8 voor µCLIMAT. Geen meubel, maar een heel interessante innovatie voor de sector van het slaapcomfort, ten dienste van de fabrikant en de retailers uit deze sector. De vakjury bestond uit Marie-Anne Desiere, Siegrid Demyttenaere, Colette Demil, Chris De Roock, Gerard Van Os en Frances van der Steen. (RDM)