De industriële ontwerpster Luca Nichetto ontwierp voor het Italiaanse merk Skitch de 'Plinto', een kruk die ook kan doorgaan als tafel.

Ze liet zich daarvoor inspireren op de blokken beton op een bouwwerf. Zoals de naam al doet vermoeden diende de plint waarop een Grieks-Romeinse zuil steunt ook als basis voor de vormgeving.

Multifunctionaliteit is niet het enige pluspunt aan de 'Plinto'. De hybride kruk of tafel uit cement is immers ook stapelbaar, heeft een handvat en kan zowel binnen als buiten staan.

Het betonnen 'kleinood' wordt voorgesteld tijdens de designweek van Milaan, die plaats vindt van 14 tot 19 april.

Aïsa Knockaert

De industriële ontwerpster Luca Nichetto ontwierp voor het Italiaanse merk Skitch de 'Plinto', een kruk die ook kan doorgaan als tafel. Ze liet zich daarvoor inspireren op de blokken beton op een bouwwerf. Zoals de naam al doet vermoeden diende de plint waarop een Grieks-Romeinse zuil steunt ook als basis voor de vormgeving. Multifunctionaliteit is niet het enige pluspunt aan de 'Plinto'. De hybride kruk of tafel uit cement is immers ook stapelbaar, heeft een handvat en kan zowel binnen als buiten staan. Het betonnen 'kleinood' wordt voorgesteld tijdens de designweek van Milaan, die plaats vindt van 14 tot 19 april. Aïsa Knockaert