Als we straks op grote schaal met elektrische auto's gaan rijden, hebben we ook de infrastructuur nodig om onze auto's op te laden. En dat kan in stijl, met de Loloo.

De Nederlandse netbeheerder Liander schreef samen met enkele partners een ontwerpwedstrijd uit voor laadpalen voor elektrische auto's. Verrassend genoeg koos de jury uiteindelijk niet voor een laadpaal, maar wel voor een laadpunt.

De Nederlandse ontwerper Floris Schoonderbeek ontwikkelde samen met het grafische bureau Sinds 1416 de Loloo, kort voor Load Location. De Loloo is een klein ovaalvormig kastje van recycleerbare kunststof, dat overal aan vastgemaakt kan worden. "Een veredelde stekkerdoos", aldus designer Schoonderbeek. "Het grote voordeel is dat er geen straten voor opengebroken hoeven te worden."

De compacte Loloo won omdat hij volgens de jury over toepasbaar en makkelijk te installeren is. "Dit ontwerp wint, juist omdát het geen paal is. Het ontwerp kan moeiteloos op straat, in parkeergarages, op privéterreinen toegepast worden", zegt de jury. Kort gezegd: de Loloo zal het straatbeeld niet verrommelen.

Het winnende ontwerp wordt alvast geïnstalleerd in een aantal Nederlandse gemeenten, waaronder Arnhem.

Liselotte Ampe

Als we straks op grote schaal met elektrische auto's gaan rijden, hebben we ook de infrastructuur nodig om onze auto's op te laden. En dat kan in stijl, met de Loloo. De Nederlandse netbeheerder Liander schreef samen met enkele partners een ontwerpwedstrijd uit voor laadpalen voor elektrische auto's. Verrassend genoeg koos de jury uiteindelijk niet voor een laadpaal, maar wel voor een laadpunt. De Nederlandse ontwerper Floris Schoonderbeek ontwikkelde samen met het grafische bureau Sinds 1416 de Loloo, kort voor Load Location. De Loloo is een klein ovaalvormig kastje van recycleerbare kunststof, dat overal aan vastgemaakt kan worden. "Een veredelde stekkerdoos", aldus designer Schoonderbeek. "Het grote voordeel is dat er geen straten voor opengebroken hoeven te worden." De compacte Loloo won omdat hij volgens de jury over toepasbaar en makkelijk te installeren is. "Dit ontwerp wint, juist omdát het geen paal is. Het ontwerp kan moeiteloos op straat, in parkeergarages, op privéterreinen toegepast worden", zegt de jury. Kort gezegd: de Loloo zal het straatbeeld niet verrommelen. Het winnende ontwerp wordt alvast geïnstalleerd in een aantal Nederlandse gemeenten, waaronder Arnhem. Liselotte Ampe