Het internationale meubelmerk Glas Italia doet al jarenlang wat de naam doet vermoeden: het produceert glazen meubels en woonaccessoires in Italië, ten noorden van Milaan.

Traditioneel werkt het bedrijf met de crème de la crème van internationale ontwerpers. Zo bedacht Patricia Urquiola dit jaar deze glazen tafel in dégradé. Een uitdaging voor de fabrikant!

Volgens CEO Lorenzo Arosio "was het vooral moeilijk om het vervagende effect over de hele oppervlakte toe te passen, ook op de gelijmde stukken."

Leen Creve

Het internationale meubelmerk Glas Italia doet al jarenlang wat de naam doet vermoeden: het produceert glazen meubels en woonaccessoires in Italië, ten noorden van Milaan. Traditioneel werkt het bedrijf met de crème de la crème van internationale ontwerpers. Zo bedacht Patricia Urquiola dit jaar deze glazen tafel in dégradé. Een uitdaging voor de fabrikant! Volgens CEO Lorenzo Arosio "was het vooral moeilijk om het vervagende effect over de hele oppervlakte toe te passen, ook op de gelijmde stukken."Leen Creve