Het Londense museum moet tegen 2012 in een nieuw kleedje steken.

Londen maakt zich op voor de Olympische Spelen van 2012. Ook Tate Modern moet tegen dan in een nieuw kleedje zitten, zodat het museum nog meer bezoekers kan ontvangen. Daarom heeft burgemeester Boris Johnson het startsein voor de bouw gegeven.

Herzog & De Meuron tekenden, na het hoofdgebouw, ook voor dit ontwerp. Oorspronkelijk hadden ze een soort constructie die uit blokken bestaat voorzien, maar dat idee hebben ze moeten laten varen. Het huidige voorstel bestaat uit een soort piramideachtig gebouw, dat opgebouwd is uit doorschijnende baksteen.

Als eerste zijn een aantal voormalige olieopslagruimten omgebouwd tot expositiezalen. Uiteindelijk moet de uitbreiding zo'n 5000 vierkante meter extra expositieruimte opleveren.

Elien Haentjens

Het Londense museum moet tegen 2012 in een nieuw kleedje steken. Londen maakt zich op voor de Olympische Spelen van 2012. Ook Tate Modern moet tegen dan in een nieuw kleedje zitten, zodat het museum nog meer bezoekers kan ontvangen. Daarom heeft burgemeester Boris Johnson het startsein voor de bouw gegeven. Herzog & De Meuron tekenden, na het hoofdgebouw, ook voor dit ontwerp. Oorspronkelijk hadden ze een soort constructie die uit blokken bestaat voorzien, maar dat idee hebben ze moeten laten varen. Het huidige voorstel bestaat uit een soort piramideachtig gebouw, dat opgebouwd is uit doorschijnende baksteen. Als eerste zijn een aantal voormalige olieopslagruimten omgebouwd tot expositiezalen. Uiteindelijk moet de uitbreiding zo'n 5000 vierkante meter extra expositieruimte opleveren. Elien Haentjens