Jacques Le Mair.

Kunstschilder Jacques Le Mair (Delft, 1905 - Brugge, 1990) komt inderdaad uit Nederland en kwam al in 1922 in Brugge terecht. Hij werd ook Jaap of Jacob genoemd. Jacques Le Mair was op vele fronten actief, ook als tekenaar en glazenier.Jacques Le Mair geraakte al snel bevriend met de bekende Roeselaarse kunstenaar Alfons Blomme die voor de oorlog aardig wat furore maakte. Le Mair genoot opleidingen aan de academies van Brugge en Gent. Jacques Le Mair was een vrij klassiek schilder die van het traditionele repertoire hield, landschappen, portretten, zeegezichten en stillevens.

De Vuyst.

Dat u op het internet weinig over Jacques Le Mair terugvindt is een kleine indicatie van zijn kunsthistorisch belang. Jacques Le Mair was een redelijk getalenteerde schilder, maar hij behoorde niet tot de tenoren en zijn werk is te klassiek om in het oog te springen. Zijn werk wordt dan ook niet zo druk verzameld of gewaardeerd. We vonden enkel een paar schilderijen van Le Mair terug die rond 2000 en 2002 werden geveild bij het veilinghuis De Vuyst in Lokeren voor een 400 à 600 euro. 300 à 400 euro lijkt me de waarde van dit werk.

Jacques Le Mair.Kunstschilder Jacques Le Mair (Delft, 1905 - Brugge, 1990) komt inderdaad uit Nederland en kwam al in 1922 in Brugge terecht. Hij werd ook Jaap of Jacob genoemd. Jacques Le Mair was op vele fronten actief, ook als tekenaar en glazenier.Jacques Le Mair geraakte al snel bevriend met de bekende Roeselaarse kunstenaar Alfons Blomme die voor de oorlog aardig wat furore maakte. Le Mair genoot opleidingen aan de academies van Brugge en Gent. Jacques Le Mair was een vrij klassiek schilder die van het traditionele repertoire hield, landschappen, portretten, zeegezichten en stillevens. De Vuyst.Dat u op het internet weinig over Jacques Le Mair terugvindt is een kleine indicatie van zijn kunsthistorisch belang. Jacques Le Mair was een redelijk getalenteerde schilder, maar hij behoorde niet tot de tenoren en zijn werk is te klassiek om in het oog te springen. Zijn werk wordt dan ook niet zo druk verzameld of gewaardeerd. We vonden enkel een paar schilderijen van Le Mair terug die rond 2000 en 2002 werden geveild bij het veilinghuis De Vuyst in Lokeren voor een 400 à 600 euro. 300 à 400 euro lijkt me de waarde van dit werk.