ZOO Antwerpen adopteert dieren Aquatopia

© ZOO Antwerpen / Jonas Verhulst

Aqutopia sluit in januari de deuren. De Zoo in Antwerpen gaat de 2.500 vissen, reptielen, amfibieën en ongewervelden opvangen.

Nu Aquatopia in januari de deuren sluit, zouden meer dan 2 500 vissen, reptielen, amfibieën en ongewervelden binnenkort dakloos worden. Maar de ZOO Antwerpen heeft besloten de dieren te adopteren. Een groot deel van de dieren zal ZOO Antwerpen zelf opvangen en voor de overige dieren gebruikt de ZOO haar expertise en contacten om naar huisvesting te zoeken.

Curator Philippe Jouk van ZOO Antwerpen overlegt met de nieuwe eigenaar, de verantwoordelijke van Aquatopia, hun dierenarts en de hoofdverzorger om de dieren in zoveel mogelijk erkende instituten en opvangcentra te kunnen onderbrengen. Het welzijn en de huisvesting van de dieren zijn een prioriteit.

ZOO Antwerpen heeft een Aquarium met een mooie collectie vissen en een groot rifaquarium. De vissen van Aquatopia die binnen de collectieplanning passen, komen de vissen van de ZOO vervoegen. Zo krijgt al meer dan de helft van de vissen een bestemming dicht bij huis. Voor enkele reptielen wordt er opvang voorzien in het Serpentarium, de reptielenzoo in Blankenberge van dezelfde moedermaatschappij als de ZOO, de KMDA (Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen).

Voor de overige gasten, zoals de zeeschildpadden en de haaien, zoekt Philippe Jouk een thuis zo dicht mogelijk bij huis om het transport van de dieren zo kort mogelijk te houden, zo zijn Nausicaa in Frankrijk en Burgers’ Zoo in Nederland enkele van de kandidaten.

Koen Kennis, schepen voor Toerisme: “Fantastisch dat heel wat vissen nu een plaatsje krijgen in ZOO Antwerpen, één van de grootste rifaquariums van Europa. Een hele geruststelling én extra kijkplezier dus voor de bezoekers aan de ZOO.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content