Zeehondenverblijf in Antwerpse Zoo in oude glorie hersteld

© ZOO Antwerpen

Het zeehondenverblijf van de zoo van Antwerpen is hersteld volgens het oorspronkelijke ontwerp van 1908.

Het zeehondenverblijf van de Zoo van Antwerpen is hersteld volgens het oorspronkelijke ontwerp van 1908.

“De zeehonden Herbie, Queenie, Mamy, Nath en Eufrazie kunnen voortaan genieten van een stukje geklasseerd park”, aldus de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen. Met deze realisatie sluit de zoo een periode van werken in het hart van de tuin af.

Het zeehondenverblijf is een groot heuvelachtig terrein van 1.300 vierkante meter. Een groot deel van de restauratie was de reconstructie van de monumentale gesculpteerde rotsen en de waterval, lang afgesloten om veiligheidsredenen.

De 6 meter brede waterval spettert weer van de rotsen en er stroomt weer een “bergrivier”. Ook werden twee bruggetjes met balustrades in de vorm van boomtakken gereconstrueerd.

Het zeehondenbassin met omliggend strand bevat nu zout water in plaats van zoet water om het dierenwelzijn te bevorderen. Het zoute water verhindert oogproblemen. Het bassin heeft een biologische filterinstallatie die het waterverbruik drastisch verlaagt. Voorts probeert de zoo zoveel mogelijk regenwater te hergebruiken. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content