Waar naartoe in augustus?

© iStockphoto

U weet nog niet waar u in augustus op reis wil gaan? Deze keuzes helpen u alvast een handje.

U weet nog niet waar u in augustus op reis wil gaan? Deze keuzes helpen u alvast een handje.

Kenia

De jaarlijkse trektocht van wilde dieren door het Serengetipark bereikt zijn hoogtepunt in augustus. Deze gebeurtenis is een must voor iedereen die van de natuur houdt. U kan er logeren in een typische lodge midden in de wildernis.

Ijsland

Het prachtige landschap van IJsland staat in de zomerperiode in bloei. De temperatuur is er dan naar Scandinavische normen hoog en de wegen naar het binnenland zijn geopend. U kan er een tocht maken langsheen waterbronnen, wandelen in de bergen of duizenden papegaaiduikers observeren.

Zuid-Afrika

De duizenden bloeiende bloemen transformeren de woestijn in de provincie Namaqualand in een soort van kleurrijke regenboog. Met temperaturen van ongeveer 25 graden is augustus een ideale maand om de regio te verkennen. In de hoger gelegen gebieden kan het wel wat kouder zijn.

Kamchatka

Dit Russische schiereiland met stomende vulkanen en wouden is nog een plekje pure wildernis. Rond deze periode verzamelen bruine beren aan de oevers van de rivieren om op zalm te jagen.

Blijf weg uit het Middellandse Zeegebied

In het Middellandse Zeegebied is de zee warm, u kan er zonnen en het nachtleven draait op volle toeren. De Franse, Spaanse en Italiaanse stranden liggen echter overvol met toeristen in augustus. Wil u de drukte wat vermijden, vertrek dan een maand later.

Lonely Planet / MC

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content