Volgens Walcamp, de federatie van Waalse campinguitbaters, compenseerde het mooie weer in juli het mindere voorseizoen. De bezettingsgraad voor de openluchtverblijven in juli contrasteert fel met de povere 16,9 procent voor de lentevakantie, te wijten aan het slechte weer in het voorseizoen. Vorig jaar bedroeg de bezettingsgraad in juli amper 45,9 procent.

Volgens Didier Lavigne van de Federatie van Waalse Campings kwamen er minder Nederlanders kamperen in Wallonië, ook al gingen volgens de barometer van de sector 4 procent meer Nederlanders logeren in andere verblijfplaatsen, zoals hotels.

Last minute

Volgens Lavigne is er een tendens om last minute te boeken: pas als de weersvooruitzichten goed zijn, maken de toeristen een reservatie.

Voorts valt op dat de eerste twee weken kalm waren op de Waalse campings: pas na de vijftiende liepen ze goed vol. Vooral het caravanverhuur was populair.

Wallonië telt 148 kampeerterreinen die erkend zijn door het Commissariaat generaal voor het Toerisme.

Oostkantons

Sandra De Taeye van de toeristische dienst van de Oostkantons heeft nog geen globale cijfers binnen, maar ze verwacht dat het aantal bezoekers aan de oostkantons enorm is toegenomen door het goede zomerweer. Het bezoekerscijfer van Robertville kan een indicatie zijn: daar noteerden ze een stijging van het aantal bezoekers met 75 procent tegenover juli vorig jaar. (Belga/KVDA)

Volgens Walcamp, de federatie van Waalse campinguitbaters, compenseerde het mooie weer in juli het mindere voorseizoen. De bezettingsgraad voor de openluchtverblijven in juli contrasteert fel met de povere 16,9 procent voor de lentevakantie, te wijten aan het slechte weer in het voorseizoen. Vorig jaar bedroeg de bezettingsgraad in juli amper 45,9 procent. Volgens Didier Lavigne van de Federatie van Waalse Campings kwamen er minder Nederlanders kamperen in Wallonië, ook al gingen volgens de barometer van de sector 4 procent meer Nederlanders logeren in andere verblijfplaatsen, zoals hotels. Last minute Volgens Lavigne is er een tendens om last minute te boeken: pas als de weersvooruitzichten goed zijn, maken de toeristen een reservatie. Voorts valt op dat de eerste twee weken kalm waren op de Waalse campings: pas na de vijftiende liepen ze goed vol. Vooral het caravanverhuur was populair. Wallonië telt 148 kampeerterreinen die erkend zijn door het Commissariaat generaal voor het Toerisme. Oostkantons Sandra De Taeye van de toeristische dienst van de Oostkantons heeft nog geen globale cijfers binnen, maar ze verwacht dat het aantal bezoekers aan de oostkantons enorm is toegenomen door het goede zomerweer. Het bezoekerscijfer van Robertville kan een indicatie zijn: daar noteerden ze een stijging van het aantal bezoekers met 75 procent tegenover juli vorig jaar. (Belga/KVDA)