De vzw Logeren in Vlaanderen heeft de eerste editie voorgesteld van het logiesboek "Logeren in Vlaanderen Vakantieland".

Het gaat om een samenwerking tussen de logiesuitbaters, de vijf provinciale toeristische organisaties en Logeren in Vlaanderen.

Het logiesboek is het eerste concrete resultaat van de nieuwe taakverdeling tussen de verschillende overheden in toeristisch Vlaanderen die een jaar geleden werd doorgevoerd.

Die nieuwe taakverdeling bepaalt dat de provincies en de vzw Logeren in Vlaanderen, de vroegere organisatie voor plattelandstoerisme, zich vooral toespitsen op de binnenlandmarketing, terwijl Toerisme Vlaanderen sterker zal inzetten op de buitenlandmarketing.

Gratis

Vanaf 2013 is er dus één logiesboek in plaats van twee zoals vroeger ("Logeren in Vlaanderen" en "Vlaanderen Vakantieland"). Het boek is gratis en telt meer dan 600 adressen. Het ligt vanaf 16 januari in De Standaard Boekhandel en in de kantoren van de diensten voor toerisme.

De provincies investeren overigens ook fors in het VRT-programma "Vlaanderen Vakantieland", luidt het. Daarvoor sloten ze een nieuw contract af met de VRT voor de periode 2012-2015. Elke provincie draagt hiervoor jaarlijks 90.000 euro bij. Voor de financiering van de hele promotieoperatie trekken de provincies 1.290.000 euro uit. (Belga/MS)

De vzw Logeren in Vlaanderen heeft de eerste editie voorgesteld van het logiesboek "Logeren in Vlaanderen Vakantieland". Het gaat om een samenwerking tussen de logiesuitbaters, de vijf provinciale toeristische organisaties en Logeren in Vlaanderen. Het logiesboek is het eerste concrete resultaat van de nieuwe taakverdeling tussen de verschillende overheden in toeristisch Vlaanderen die een jaar geleden werd doorgevoerd. Die nieuwe taakverdeling bepaalt dat de provincies en de vzw Logeren in Vlaanderen, de vroegere organisatie voor plattelandstoerisme, zich vooral toespitsen op de binnenlandmarketing, terwijl Toerisme Vlaanderen sterker zal inzetten op de buitenlandmarketing.Gratis Vanaf 2013 is er dus één logiesboek in plaats van twee zoals vroeger ("Logeren in Vlaanderen" en "Vlaanderen Vakantieland"). Het boek is gratis en telt meer dan 600 adressen. Het ligt vanaf 16 januari in De Standaard Boekhandel en in de kantoren van de diensten voor toerisme. De provincies investeren overigens ook fors in het VRT-programma "Vlaanderen Vakantieland", luidt het. Daarvoor sloten ze een nieuw contract af met de VRT voor de periode 2012-2015. Elke provincie draagt hiervoor jaarlijks 90.000 euro bij. Voor de financiering van de hele promotieoperatie trekken de provincies 1.290.000 euro uit. (Belga/MS)