Brim, gelegen in de Wimmera regio ten noordwesten van Melbourne, bestond van oudsher van de landbouw. Door verbeterde landbouwtechnieken en extreme droogte loopt het dorpje langzaam leeg. Ondertussen zijn er nog maar honderd inwoners over en niet genoeg jongeren om een eigen voetbalelftal te vormen.

Eén kunstwerk van de uit Brisbane afkomstige straatartiest Guido van Helten heeft het slaperige dorpje weer tot leven gewekt. Van heinde en verre trekken toeristen naar Brim om zijn kunstwerk te bewonderen.

Van Helten bracht enkele weken door in Brim, sprak er met de inwoners en besloot een soort ode te brengen aan de vastberadenheid van de achtergebleven inwoners om hun dorp niet te verlaten. Op vier dertig meter hoge en brede niet meer gebruikte graansilo's maakte hij een afbeelding van vier generaties boeren. Het project werd meteen een succes op sociale media en vervolgens opgepikt in de Australische en internationale media.

Ondertussen komen toeristen uit het hele naar Brim om het kunstwerk te bekijken. Omdat Guido van Helten niet wil vertellen wie de afgebeelde personages zijn, bedenken ze hun eigen verhalen, wat de schildering nog interessanter maakt.

De inwoners van Brim zijn blij met alle aandacht. Een man vertelt in de Herald Sun: "In a drought-type situation it's boosted everyone's spirits. It's been really good."

Ook de lokale economie krijgt een boost. "In terms of local economy, this is a big deal for future tourism, way beyond Brim. If the pub sells another beer and the shop sells another ice cream, we're happy with that', aldus burgemeester Ray Kingston. (MS)

Brim, gelegen in de Wimmera regio ten noordwesten van Melbourne, bestond van oudsher van de landbouw. Door verbeterde landbouwtechnieken en extreme droogte loopt het dorpje langzaam leeg. Ondertussen zijn er nog maar honderd inwoners over en niet genoeg jongeren om een eigen voetbalelftal te vormen.Eén kunstwerk van de uit Brisbane afkomstige straatartiest Guido van Helten heeft het slaperige dorpje weer tot leven gewekt. Van heinde en verre trekken toeristen naar Brim om zijn kunstwerk te bewonderen.Van Helten bracht enkele weken door in Brim, sprak er met de inwoners en besloot een soort ode te brengen aan de vastberadenheid van de achtergebleven inwoners om hun dorp niet te verlaten. Op vier dertig meter hoge en brede niet meer gebruikte graansilo's maakte hij een afbeelding van vier generaties boeren. Het project werd meteen een succes op sociale media en vervolgens opgepikt in de Australische en internationale media.Ondertussen komen toeristen uit het hele naar Brim om het kunstwerk te bekijken. Omdat Guido van Helten niet wil vertellen wie de afgebeelde personages zijn, bedenken ze hun eigen verhalen, wat de schildering nog interessanter maakt.De inwoners van Brim zijn blij met alle aandacht. Een man vertelt in de Herald Sun: "In a drought-type situation it's boosted everyone's spirits. It's been really good." Ook de lokale economie krijgt een boost. "In terms of local economy, this is a big deal for future tourism, way beyond Brim. If the pub sells another beer and the shop sells another ice cream, we're happy with that', aldus burgemeester Ray Kingston. (MS)