Van kijken naar dromen tot lekker lang slapen: drie tips voor een kortbijtrip

Night at the Villa © UNSPLASH / MATHIAS ADAMS
Veerle Helsen

Reisjournaliste Veerle Helsen trekt de wereld rond en speurt elke week naar de beste tips voor trips.

Night at the Villa

Naast het fonkelende reuzenrad en de glimmende kerstmarkt, kun je deze winter in de buurt van Rijsel ook naar een ander soort lichtjes gaan kijken. De beroemde Villa Cavrois van architect Mallet-Stevens, op een kwartiertje rijden, organiseert drie nocturnes waarbij het modernistische gebouw indirect verlicht wordt en zich van een andere kant laat zien dan overdag.

22/12, 05/01 en 03/02, tickets voor 12,50 euro, villa-cavrois.fr

Slapen tot de middag

Op wandelafstand van het centrum en treinstation Lille-Flandres vind je het recent geopende designhotel OKKO. Bij een verblijf zijn leuke extraatjes inbegrepen zoals gratis aperitief plus snacks en late check-out (tot 14 u) in het weekend.

Vanaf 76 euro voor een tweepersoonskamer, okkohotels.com

Dromen kijken

Het LaM omschrijft zichzelf voluit als ‘Lille Métropole Museum voor Moderne Kunst, Hedendaagse Kunst en Brut Art’ en is daarmee een van de weinige musea in Europa die de drie stromingen combineert. Nog tot eind februari loopt er een grote kunstexpo met meer dan honderd werken van Paul Klee, de Zwitserse kunstenaar die bekendstond om zijn eenvoudige, bijna kinderlijke portretten en droomtekeningen met zachte kleuren.

Paul Klee, entre-mondes, 10 euro, musee-lam.fr

Slapen tot de middag
Slapen tot de middag© GF / JEROME GALLAND
Dromen kijken
Dromen kijken© GF / PHILIP BERNARD

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content