Vakantiesalon Brussel zet Japan in de kijker

© iStockphoto

De 58ste editie van het Vakantiesalon in Brussel heeft zijn deuren geopend. Tot en met maandag zullen wellicht 100.000 mensen naar de Heizel afzakken. Gastland van het Vakantiesalon is Japan.

In vier paleizen van Brussels Expo staan de komende dagen een zeshonderdtal stands opgesteld, goed voor zowat achthonderd reisbestemmingen.

Japan neemt als gastland een centrale plaats in op de beurs. “Het is dit jaar 150 jaar geleden dat België diplomatieke relaties met Japan heeft opgestart. Dat leek ons een mooie opportuniteit om hen in de kijker te zetten”, zegt Peter Coun van beursorganisator FISA.

Bovendien is het Aziatische land ook steeds meer in trek bij de Belgische toeristen. In 2015 waren tot en met de maand oktober al 20.935 Belgische toeristen naar Japan gereisd. Dat was toen al meer dan in heel 2014.

Japan is in zaal 7 daarom prominent aanwezig, met een grote houten stand met een Japanse kerselaar. Daar vinden ook verschillende activiteiten plaats, zoals degustaties, samoeraivoorstellingen, taikodrumoptredens en workshops origami.

De voorbije jaren kwamen telkens zowat 100.000 mensen op het Vakantiesalon in Brussel af. FISA hoopt dat aantal dit jaar op te kunnen trekken door een samenwerking met de Sportbeurs en de Zenithbeurs, die zich richt op actieve 50-plussers. De drie beurzen vinden tegelijkertijd aan de Heizel plaats, een ticket van 10 euro geeft ook toegang tot de drie verschillende evenementen.

Volgens Coun zijn de drie beurzen complementair. “De actieve vijftigplussers die naar de Zenithbeurs komen, zijn uiteraard ook nog altijd geïnteresseerd in sport en vakanties”, zegt hij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content