Tussen tuin en kunst

Waar

Hooglede-Gits

Waarom

WaTuKu, afkorting van Wandelen Tussen Kunst, van 4 juli tot 9 augustus : een wandeling die eenmaal in de drie jaar plaatsvindt in en om Hooglede-Gits, langs werk van bijna 60 kunstenaars. Ook in B&B Buytenshuys zal kunst te zien zijn.

B&B

Buytenshuys ligt op een mooi plekje in het West-Vlaamse platteland, vlak bij Ieper en Brugge. Vanuit de B&B hebt u aan alle kanten een weids uitzicht. In de grote tuin met hangmat tussen de fruitbomen en terras is het heerlijk toeven en binnen is er voor de gasten een gezellige salon, een goed voorziene keuken en een honesty bar met streekbiertjes en lokale lekkernijen.

Passend bij het vredige landschap zijn de kamers ingericht met rustige kleuren, hout en natuursteen. De kamers op de begane grond hebben een ruime inloopdouche, de kamers op de eerste verdieping beschikken over een bad. De benedenverdieping van de B&B is toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit.

In de zomer organiseert de B&B op dinsdag- en donderdagvonden de gastentafel waarbij er eenvoudige gerechten geserveerd worden, bereid met producten uit de eigen moestuin. Op de website vindt u verschillende arrangementen zoals ‘Leven in de brouwerij’ met bier als thema of ‘Ontdek het platteland’ rond al het lekkers van Gitse bodem. Er worden ook geregeld huiskamerconcerten en workshops georganiseerd.

B&B Buytenshuys telt vijf kamers, twee voor drie personen en drie voor twee personen. Voor één nacht betaalt u in een tweepersoonskamer 95 euro inclusief uitgebreid streekontbijt. Blijft u langer, dan betaalt u minder per nacht.(MS)

Info

B&B Buytenshuys, Gitsbergstraat 39, 8830 Hooglede-Gits, 051 20 37 53

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content