Tiroler bergwereld ontdekken met een ranger

© Fehringer

Tijdens Nature Watch-tochten leert u onder leiding van een ranger de natuur kennen in het grootste beschermde natuurgebied in de Alpen, het nationaal park Hohe Tauern.

Het nationaal park Hohe Tauern in Osttirol is het grootste beschermde natuurgebied van de Alpen. Een fijne introductie tot het enorme gebied zijn de twee wandelpaden Zedlacher Paradies bei Matrei en Wassererlebnis-weg St. Jakob im Defereggental.

Het pad bij Matrei is 1800 meter lang, met infopanelen over beren, uilen en andere dieren in het gebied, en maakt wandelaars vertrouwd met vogelgeluiden en boomsoorten. Het tweede pad is een stuk langer – u doet er zo’n twee of drie uur over – en voert langs rustige bergmeren, geheimzinnige moerassen, klare bronnen, wilde bergrivieren en een waterval. De infopanelen, natuurspeeltuin en watermolen maken de wandeling ook leuk voor kinderen.

Wie meer wil weten over de natuur, kan deelnemen aan Nature Watch-tochten: door ranger begeleide wandelingen waarbij u dieren zoals gemzen, steenbokken, arenden en marmotten observeert, of het eeuwige ijs van de gletsjers verkent. Deelnemers mogen daarbij gebruikmaken van verrekijkers van Swarovski Optik. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content