Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische archipel en trekt het hele jaar door vakantiegangers. Die komen voor het altijd aangename klimaat, de gezellige winkel- en uitgaansmogelijkheden en de adembenemende natuur.

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische archipel en trekt het hele jaar door een massa vakantiegangers. Die komen voor het altijd aangename klimaat, de gezellige winkel- en uitgaansmogelijkheden en de adembenemende natuur.

Tenerife is een eiland van vulkanische oorsprong in de Atlantische Oceaan, ten westen van het Afrikaanse continent. Het is het grootste – en meeste bekende – eiland van de Canarische archipel. Net als de rest van die eilandengroep behoort Tenerife tot het Spaanse grondgebied.

Tenerife – de juiste uitspraak is met vier lettergrepen en dus niet ‘Tenerif’ – geniet een warm klimaat en is bijgevolg het hele jaar door een aangename vakantiebestemming. Tenerife wordt dan ook vaak het land van de eeuwige lente genoemd, met een gemiddelde temperatuur van 19°C in de winter tot 25°C in de zomer.

Adembenemende natuur

De bekendste bezienswaardigheden van het eiland zijn het natuurreservaat Las Canadas met als centraal punt de Teide, de hoogste berg van het Spaanse grondgebied met aan de top een adembenemend maanlandschap, de ‘fjorden’ van Los Gigantes en de oeroude Drago of Drakenbloedboom.

Maar vele toeristen halen ook graag hun neus op in übertoeristische winkelparadijzen als Playa de Las Americas, Santa Cruz (de hoofdstad) en Los Cristianos. Vooral bij de aankoop van elektronica, parfums en andere cosmeticaproducten kan u dankzij de belastingvrije tarieven op Tenerife mooie zaken doen.

Ook het strandtoerisme is heel populair in Tenerife, al zijn er slechts enkele ‘normale’ stranden. De meesten bestaan uit donkerkleurig lavazand.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content