Staycation, een samenvoeging van de woorden stay (verblijf) en vacation (vakantie) noemen we deze trend.

Uit een onderzoek van Kapaza.be samen met trendwatcher Herman Konings blijkt dat vooral mensen jonger dan 35 jaar bewuster omgaan met hun vakantiebudget en prioriteit geven aan een huis kopen, gezinsuitbreiding en de sociale status hooghouden.

Meer dan de helft van de Belgen ziet thuisvakantie bovendien als iets positiefs, omdat ze dan meer tijd spenderen met familie en vrienden.

Volgens Herman Konings zal die trend ook een positief effect hebben op de vrijetijds- en recreatiesector in België. (MS)

Staycation, een samenvoeging van de woorden stay (verblijf) en vacation (vakantie) noemen we deze trend. Uit een onderzoek van Kapaza.be samen met trendwatcher Herman Konings blijkt dat vooral mensen jonger dan 35 jaar bewuster omgaan met hun vakantiebudget en prioriteit geven aan een huis kopen, gezinsuitbreiding en de sociale status hooghouden. Meer dan de helft van de Belgen ziet thuisvakantie bovendien als iets positiefs, omdat ze dan meer tijd spenderen met familie en vrienden. Volgens Herman Konings zal die trend ook een positief effect hebben op de vrijetijds- en recreatiesector in België. (MS)