Sony bouwt smurfenpretpark in Dubai

© Reuters

Het Amerikaanse bedrijf Sony gaat een pretpark bouwen in Dubai met attracties gebaseerd op onder andere ‘De Smurfen’, ‘Ghostbusters’ en ‘Cloudy with a Chance of Meatballs’.

Spoken jagen, voedselregens en smurfen op de achtbaan. De kans is groot dat je dat binnenkort allemaal kan doen… in de Verenigde Arabische Emiraten. Mediagigant heeft namelijk een akkoord gesloten met Dubai Parks and Resorts over de bouw van ‘Sony Pictures Studio and Smurfs Zone’.

In het park komen in totaal 27 attracties waarvan twaalf met een Sony-film als thema. ‘Cloudy with a Chance of Meatballs’, ‘Hotel Transylvania’, ‘Ghostbusters’, ‘The Green Hornet’, ‘Underworld’, ‘Zombieland’ en ‘De Smurfen’ behoren zo goed als zeker tot de selectie.

Het eindresultaat zal deel uitmaken van Motiongate Dubai, een gigantisch complex van maar liefst 372 000 m². Daarin komen onder andere ook nog een Bollywood-getint pretpark en het zevende Legoland ter wereld.

De eerste fase van de bouw zou in 2016 af moeten zijn. Aan het hele project hangt een prijskaartje van 2,7 miljard dollar. (WH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content