Sexy en slim door te reizen

© iStockphoto

Reizen heeft meer voordelen dan u op het eerste gezicht denkt.

Waarom gaat u graag op reis? Er zijn wel meerdere redenen te bedenken, zoals om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur, andere culturen te leren kennen of iemand in het buitenland op te zoeken. Maar reizen heeft meer voordelen dan u op het eerste gezicht denkt. Reizen houdt u jonger

Uit een onderzoek van de Baylor College of Medicine in Houston blijkt dat reizen u jonger maakt. De wetenschapper David Eagleman onderzoekt hoe levensbedreigende momenten u het gevoel kunnen geven dat uw leven vertraagd wordt. Volwassenen zeggen vaak ‘dat de tijd voorbij vliegt’, terwijl de tijd voor kinderen zeer langzaam vooruitgaat. Dit komt omdat veel dingen voor hen nog nieuw zijn. Als een volwassene op reis gaat, leert hij of zij ook veel nieuwe dingen kennen, waardoor de tijd trager voorbij gaat. Door te reizen leeft u dus langer, ook al neemt u maar één of twee weken vakantie deze zomer.

Slimmer door op reis te gaan

Reizen, of alleen al een reis plannen, maakt u creatiever en zelfbewuster, zo stelt een recent psychologisch onderzoek aan de Universiteit van Indiana. Wanneer u een tijd in het buitenland hebt gewoond, komt u creatiever naar huis. U komt in aanraking met andere culturen en meestal hanteert u ook andere normen en waarden, waardoor u zich meer bewust bent van uw eigen achtergrond. Alles is echter afhankelijk van de manier waarop u reist. Als u een zonneklopper bent en geen lokale cultuur opsnuift, is de kans klein dat u slimmer naar huis terugkeert.

Productiever bij thuiskomst

Bedrijven in landen waar werknemers minder vakantieuren te besteden hebben, hoeven niet productiever te zijn dan bedrijven in landen waar de werknemers meer vakantie krijgen.

Uit cijfers van het consultatiebureau Mercer is gebleken dat het tegendeel waar is. Landen met langere vakanties hebben geen last van een lagere productiviteit. Een land zoals Amerika staat op de eerste plaats in de lijst van competitieve landen, maar qua bruto binnenlands product lopen zij per gewerkt uur achter op landen met een veel ruimer vakantiebeleid. België staat op de 19de plaats in de rangschikking.

Sexier op reis

Het is algemeen geweten dat ’the opposite sex’ u aantrekkelijker zal vinden als u terugkomt van uw reis met een bruin kleurtje. Daarnaast wekken de reisverhalen die u zult vertellen de interesse op.Volgens een onderzoek van ItsJustLunch.com gaat een gesprek op een afspraakje in eerste instantie over hobby’s en daarna over reizen.

Bron: Columbus Magazine / MC

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content