Robbedoes krijgt een themapark in Frankrijk

© Belga

Stripuitgeverij Dupuis is van plan om in Frankrijk in de lente van 2015 een themapark te openen rond de personages van de Robbedoeskrant.

Stripuitgeverij Dupuis uit Marcinelle (Charleroi) is van plan om in Frankrijk in de lente van 2015 een themapark te openen rond de personages van de Robbedoeskrant. Dat hebben de ontwikkelaars bekendgemaakt.

“In 2012 hadden we een akkoord gesloten met het Europa-Park, maar enkel rond Michel Vaillant, voor een expositie in de Mercedes-Benz-hal in Duitsland”, zegt Olivier Perrard, algemeen directeur van Dupuis in een interview met de Franse krant Les Echos.

“Dit keer zijn we gevraagd in het kader van een groter project, dat eruit bestaat om een nieuw recreatiegebied op te trekken rond onze personages”, aldus Perrard.

Behalve de avonturen van Robbedoes (in het Frans Spirou) en Michel Vaillant is Dupuis ook uitgever van Marsupilami en Guust Flater.

“In dit stadium hebben we een terrein gevonden om ons te vestigen en zijn we aan het uitkijken naar kapitaal op basis van een gefinaliseerd business plan”, zegt hij.

Het themapark zou in de Rhônevallei komen, “nabij de snelweg A7”, en uit een vijftiental attracties bestaan. Voor het project is een investering van in totaal 75 miljoen euro nodig. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content