Reisorganisatoren willen af van de naam Mexicaanse griep

Reisorganisatoren willen dat de media niet langer de term ‘Mexicaanse griep’, maar de wetenschappelijke naam ‘A/H1N1-griep’ gebruiken.

De ABTO (Association of Belgian Tour Operators) wil dat de media niet langer de benaming “Mexicaanse griep” gebruiken. Ze vraagt om voortaan “A/H1N1-griep” te gebruiken, de wetenschappelijke benaming.

Mexico wordt benadeeld als vakantieland, zegt de ABTO. “En dit terwijl er in Mexico niet meer of minder grieprisico is dan in eender welk land, ons land inbegrepen. Ook waren en zijn er in bijvoorbeeld de Verenigde Staten en in Europese landen beduidend meer gevallen van griep dan in Mexico. Ten slotte zijn er geen aanwijzingen dat de griep in ons land uit Mexico komt. De meeste gevallen zijn via de Verenigde Staten naar Europa overgebracht.”

België en Nederland behoren tot de weinige landen waar de term “Mexicaanse griep” wordt gebruikt. In andere landen gaat het over “varkensgriep” of “A-griep”. De reissector vindt de benaming “Mexicaanse griep” even onverantwoord als de “varkensgriep”, die door de veeteeltsector werd bekritiseerd.

Belga/Maaike Schwering

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content