Originele reistips: Zo word je een local in het Verenigd Koninkrijk

Camden, Londen © Reuters

Niemand wordt op vakantie graag bestempeld als ‘de toerist’, een reiziger daarentegen klinkt al wat beter, maar het liefst willen we ons mengen onder de lokale bevolking. Wij helpen u op weg.

Niemand wordt op vakantie graag bestempeld als ‘de toerist’, een reiziger daarentegen klinkt al wat beter, maar het liefst willen we ons mengen onder de lokale bevolking.

Daarom helpt Knack.be op weg. Per Europese lidstaat geven we lees-, luister- en kijktips zodat u voorbereid aan uw reis kunt starten. Ook leren we u enkele nuttige woorden zodat u tijdens een gesprek met locals niet door de mand valt. En tot slot een verrassende bezoektip die niet voorkomt in de meest courante reisgidsen.

Leestip: The Buddha of Suburbia – Hanif Kureishi

Het boek The Buddha of Suburbia gaat over Karim, een tiener met een Engelse moeder en Indische vader. Toch stelt hij zich voor als echte Engelsman aan de lezer. Hij wil koste wat kost de buitenwijken van Londen ontvluchten. Een van de eerste boeken over kinderen van gemengde (immigranten)achtergrond in Engeland.

Film: Blow-Up (Michelangelo Antonioni)

Wie swinging London wil leren kennen, kijkt best naar deze klassieker. Ook het groen van de Britse hoofdstad komt uitgebreid aan bod.

Muziek: herboren Libertines

Van de losbandige Pete Doherty werd lang gedacht dat hij het beruchte 27-lijstje zou vervoegen dat rocksterren verzamelt bij wie het licht te snel uitging. Die leeftijd is de The Libertines-frontman al lang voorbij en hij lijkt zich nog herpakt te hebben ook. Het is reikhalzend uitkijken naar de nieuwe plaat die hij met kompanen Carl Barât, Gary Powell en John Hassall nog dit jaar zal uitbrengen. Recent speelde de band op het Nederlandse festival Best Kept Secret het eerste nieuwe nummer in tien jaar tijd. En of dat veelbelovend klonk. Dé tip voor dit land, aangezien zowat elke Britse indierockgroep die het afgelopen decennium het licht zag – ja, ook Arctic Monkeys – door dit viertal geïnspireerd werd.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Verrassing: niet oost maar noord

Alles is al gauw een toeristische trekpleister in de Britse hoofdstad Londen. Maar als de vintagelover kiezen moet, dan trekt die maar beter naar de Camden Passage in het noordelijke Islington: afstappen doet u in Angel Underground Station. Het is eens wat anders dan Brick Lane in het tot hipsterbroeihaard uitgeroepen East-London waar het elke zondag weer op de koppen lopen is. In de gezellige Camden Passage vindt u kleine tweedehands- en vintage shops, antiek en heerlijke koffiehuizen.

Voorts is het voor wie deze zomer nog naar Londen trekt, aangeraden om een ticket voor Secret Cinema aan te schaffen. Tot en met 27 september kan u daar nog in de wereld van Star Wars stappen inclusief een vertoning van Episode V: The Empire Strikes Back. Niet dat u veel oog voor de film zal hebben eens u zelf deel uitmaakt van het heuse theater met Chewbacca, Darth Vader, stormtroopers, Boba Fett en Jawa’s. Die laatsten zijn inwoners van Tatooine dat u trouwens ook kan verkennen met aangepaste hapjes of een bezoek aan de bekende Cantina met livemuziek.

Nuttige woorden:

Darling

Tea time

Scones

Bloody hell

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content