Oprichter Pairi Daiza plant aanleg biodiversiteitsbos

© Getty Images/iStockphoto

De Stichting Pairi Daiza heeft aangekondigd dat ze een overeenkomst heeft met de gemeente Nassogne in de provincie Luxemburg om op een gebied van 1.538 hectare een zogeheten “biodiversiteitsbos” aan te leggen. Het zou het grootste bos van zijn soort in West-Europa worden.

Het project krijgt de naam Nassonia en werd donderdag voorgesteld door Eric Domb, de oprichter van het dierenpark Pairi Daiza (je weet wel, van de panda’s). Het bos is nu in gebruik als jachtgebied en het wordt als een klassiek bos beheerd, maar het zou binnenkort “een laboratorium van de transitie” moeten worden.

Na het afsluiten van een voorakkoord met de gemeente Nassogne komt er nu een periode van studie van de haalbaarheid en er moet ook ook nog een debat in de gemeenteraad over plaatsvinden. Daarna verhuist het dossier voor goedkeuring naar het Waalse Gewest.

Eric Domb zei dat hij meteen een pachtbedrag wil betalen aan de gemeente voor de komende 99 jaar. Met Nassonia heeft Pairi Daiza een “geïntegreerd toeristisch project” in de Ardennen op het oog met als zwaartepunten “pedagogie” (opvoeding) en “het zichtbaar maken van soorten in hun natuurlijke habitat”. (Belga/EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content