Arran-woordvoerster Laura Flores wees de kritiek van de hand en verklaarde dinsdagavond in een interview met de televisiezender La Sexta dat het niet om criminele daden ging. 'Dergelijke acties zijn net zo legitiem als demonstraties. Geweld wordt vooral in het leven geroepen door deze vorm van massatoerisme', benadrukte ze.

Een door de groep op Twitter geplaatst filmpje toont beelden van de actie. 'We zijn de bezetting van de publieke ruimte door toeristische bedrijven in onze buurt meer dan beu! ', klinkt het.

Groeiend aantal acties

Donderdag nog hadden vier gemaskerde leden van Arran in Barcelona een toeristenbus tegengehouden. Voor de ogen van de geschrokken passagiers, waaronder veel kinderen, staken de activisten alle banden van het voertuig lek. Daarna schreven ze met spuitbussen slogans op de ruiten zoals 'Het toerisme doodt de stad'.

Sinds enkele weken groeien in heel Spanje de demonstraties en protesten van linkse organisaties en burgerinitiatieven tegen de uitwassen van het toerisme. De meeste en spectaculairste acties vinden vooral in Barcelona en op Mallorca plaats.

Arran-woordvoerster Laura Flores wees de kritiek van de hand en verklaarde dinsdagavond in een interview met de televisiezender La Sexta dat het niet om criminele daden ging. 'Dergelijke acties zijn net zo legitiem als demonstraties. Geweld wordt vooral in het leven geroepen door deze vorm van massatoerisme', benadrukte ze. Een door de groep op Twitter geplaatst filmpje toont beelden van de actie. 'We zijn de bezetting van de publieke ruimte door toeristische bedrijven in onze buurt meer dan beu! ', klinkt het. Donderdag nog hadden vier gemaskerde leden van Arran in Barcelona een toeristenbus tegengehouden. Voor de ogen van de geschrokken passagiers, waaronder veel kinderen, staken de activisten alle banden van het voertuig lek. Daarna schreven ze met spuitbussen slogans op de ruiten zoals 'Het toerisme doodt de stad'. Sinds enkele weken groeien in heel Spanje de demonstraties en protesten van linkse organisaties en burgerinitiatieven tegen de uitwassen van het toerisme. De meeste en spectaculairste acties vinden vooral in Barcelona en op Mallorca plaats.