Nieuw Londens metroplan voor toeristen

Deze nieuwe plattegrond vervangt de namen van enkele metrostations door die van de toeristische trekpleisters in de buurt.

Ene John Murphy heeft een nieuw metroplan getekend, speciaal voor de vele toeristen die Londen dagelijks overspoelen. Op het eerste zicht lijkt dit metroplan gewoon op de originele tube map, maar wie beter kijkt (en Londen een beetje kent) ziet dat sommige haltes zijn vervangen door een toeristische attractie.

Zo mochten veelzeggende stations Leicester Square en Notting Hill Gate hun namen behouden, maar werd South Kensington onherroepelijk omgedoopt tot V&A, Science and Natural History Museum en kreeg Waterloo de naam London Aquarium, London Eye & London Dungeons.

Hoewel dit plan misschien handig is voor toeristen die nooit eerder in Londen zijn geweest en niet meer willen zien dan de typische hotspots zijn we geen fan van deze kaart. Ten eerste wordt Londen op deze manier gerduceerd tot een toeristische trekpleister (dat ìs het ook natuurlijk, maar nog zoveel meer), ten tweede hebben de meeste city guides wel het juiste metrostation bij de bezienswaardigheid gedrukt en ten derde kan dit plan zelfs voor die-hard trotters, we kijken naar niemand; Japan, heel verwarrend werken. Want uiteraard hebben de Londense metrostations zélf geen naamsverandering ondergaan: enkel hun naam op het kaartje is aangepast.

Wie dus deze tubemap gebruikt en naar het Charles Dickensmuseum wil, zal dus niet weten dat hij moet afstappen aan Chancery Lane en bezoekers voor Buckingham Palace zullen bedrogen uitkomen wanneer ze er niet uitspringen bij het bordje Green Park.

Wij zeggen: hou u bij het originele plan (verkrijgbaar in alle Underground stations), een kwaliteitsvolle papieren of digitale reisgids en durf af en toe eens in de straten te verdwalen. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content