Neckermann stopt actie met ‘ludiek bedoeld’ gratis ziektebriefje

© DR

Neckermann stopt de reclamecampage met het gratis ziektebriefje. De touroperator wilde met deze actie er voor zorgen dat ‘alle families op vakantie konden gaan aan de laagst mogelijke prijs’.

Neckermann stopt de communicatieactie met het gratis ziektebriefje, uit respect voor de medische en onderwijswereld. De touroperator zegt “met spijt vast te stellen dat het ludieke karakter van de actie voor sommigen verloren ging”, zo maakte het bedrijf bekend.

Neckermann meldde zondagmiddag in een persbericht dat het vanaf vandaag/maandag in zijn 92 vakantiewinkels én op de website gratis ziektebriefjes zou uitdelen voor vakanties in de laatste week van juni. De reisorganisator wilde er zo voor zorgen dat “alle families op vakantie kunnen gaan aan de laagst mogelijke prijs. Wie voor het officiële einde van het schooljaar op zoek is naar een ziektebriefje, kan bij Neckermann terecht”, luidde het zondagmiddag.

Onder meer Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a) reageerde afwijzend en wilde onderzoeken of de reclamecampagne met juridische middelen kon tegengehouden worden. Volgens Smet moedigt dit ouders aan hun kinderen onwettig van school te houden nog voor het schooljaar ten einde is, zodat ze vroeger en goedkoper op vakantie kunnen
vertrekken.

Neckermann stopt nu de actie. Het concern benadrukt het “ludieke karakter” van de communicatie en onderstreept dat het klanten geenszins aanzet tot onethisch of illegaal gedrag. “Neckermann vermeed bewust de woorden ‘medisch attest’, school en werk”, aldus de mededeling maandag. “Omdat het ludieke karakter van de actie voor sommigen verloren ging en het bericht een verkeerde ondertoon kreeg, wordt de actie stopgezet.”

Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet is alvast tevreden dat reisorganisator Neckermann stopt met zijn actie met gratis ziektebriefjes. De sp.a-minister had “een constructief gesprek” met de ceo van Neckermann en is blij dat de touroperator beslist heeft de actie stop te zetten. (Belga/DB/KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content