Volgens de Kenya Wildlife Service, dat instaat voor de natuurparken in het land, kwamen ze uit het nabijgelegen nationaal park. Om hoeveel leeuwen het precies gaat, is niet duidelijk. Wachters van het Nairobi National Park proberen de dieren nu te vatten.

Eerst werden er twee leeuwen gesignaleerd in de buurt van een ziekenhuis in Langata, zegt Paul Udoto van de Kenya Wildlife Service. Lokale media melden dat er in totaal zes leeuwen op pad zijn door de stad. "We kunnen niet met zekerheid zeggen om hoeveel leeuwen het gaat, aangezien ze in de vrije natuur leven", zegt Udoto.

Het gebeurt wel vaker dat leeuwen uit het natuurpark van Nairobi hun weg vinden naar bewoond gebied. De zuidgrens van het park is namelijk niet omheind. (Belga)

Volgens de Kenya Wildlife Service, dat instaat voor de natuurparken in het land, kwamen ze uit het nabijgelegen nationaal park. Om hoeveel leeuwen het precies gaat, is niet duidelijk. Wachters van het Nairobi National Park proberen de dieren nu te vatten.Eerst werden er twee leeuwen gesignaleerd in de buurt van een ziekenhuis in Langata, zegt Paul Udoto van de Kenya Wildlife Service. Lokale media melden dat er in totaal zes leeuwen op pad zijn door de stad. "We kunnen niet met zekerheid zeggen om hoeveel leeuwen het gaat, aangezien ze in de vrije natuur leven", zegt Udoto. Het gebeurt wel vaker dat leeuwen uit het natuurpark van Nairobi hun weg vinden naar bewoond gebied. De zuidgrens van het park is namelijk niet omheind. (Belga)