Katahdin Woods and Waters National Monument is voor de wandelaars van de Appalachian Trail geen onbekende. Het is een schitterend ongerept gebied met bergen, rivieren, bossen en prachtige vergezichten waar je eindeloos kan ronddwalen. President Obama heeft het nu uitgeroepen tot beschermd natuurgebied. Het is daarmee het jongste National Monument in de VS.

Voorzieningen zijn er nagenoeg niet te vinden. Rond het hoofdkwartier liggen een paar houten cabins en enkele kampeerplaatsen, maar verder is het nog een vrijwel onontdekte wildernis waar elanden en zwarte beren leven.

De National Park Service gaat de komende tijd zorgen voor de nodige infrastructuur, maar dat zal nog enige tijd in beslag nemen. Tot die tijd is het gebied gratis toegankelijk. (MS)

Katahdin Woods and Waters National Monument is voor de wandelaars van de Appalachian Trail geen onbekende. Het is een schitterend ongerept gebied met bergen, rivieren, bossen en prachtige vergezichten waar je eindeloos kan ronddwalen. President Obama heeft het nu uitgeroepen tot beschermd natuurgebied. Het is daarmee het jongste National Monument in de VS. Voorzieningen zijn er nagenoeg niet te vinden. Rond het hoofdkwartier liggen een paar houten cabins en enkele kampeerplaatsen, maar verder is het nog een vrijwel onontdekte wildernis waar elanden en zwarte beren leven. De National Park Service gaat de komende tijd zorgen voor de nodige infrastructuur, maar dat zal nog enige tijd in beslag nemen. Tot die tijd is het gebied gratis toegankelijk. (MS)