Video: maak kennis met het nieuwste National Monument in de VS

© iStockphoto

President Obama heeft zojuist de Katahdin Woods and Waters in Maine uigeroepen tot National Monument. Maak in deze video kennis met dit ongerepte stuk natuur waar de Appalachian Trail dwars doorheen loopt.

Katahdin Woods and Waters National Monument is voor de wandelaars van de Appalachian Trail geen onbekende. Het is een schitterend ongerept gebied met bergen, rivieren, bossen en prachtige vergezichten waar je eindeloos kan ronddwalen. President Obama heeft het nu uitgeroepen tot beschermd natuurgebied. Het is daarmee het jongste National Monument in de VS.

Voorzieningen zijn er nagenoeg niet te vinden. Rond het hoofdkwartier liggen een paar houten cabins en enkele kampeerplaatsen, maar verder is het nog een vrijwel onontdekte wildernis waar elanden en zwarte beren leven.

De National Park Service gaat de komende tijd zorgen voor de nodige infrastructuur, maar dat zal nog enige tijd in beslag nemen. Tot die tijd is het gebied gratis toegankelijk. (MS)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content