Met een houten zeilschip door de Groenlandse fjorden

© GF

In het oosten van Groenland ligt de Scoresby Sund, een van de laatste ongerepte ijsgebieden ter wereld met prachtige ijsbergen en fjorden. IJslandreizen biedt u de unieke mogelijkheid dit gebied vanaf een houten zeilschip te verkennen.

De vaarroute werd samengesteld door Groenland-expert Willy Wouters. Hij nam daarbij de route van de Deense ontdekkingsreiziger Carl Ryder als leidraad.

Ryder verkende in 1891 de oostkust van Groenland waar hij, overweldigd door de schoonheid van de streek, besloot zich met zijn schip bewust te laten invriezen en het gebied in kaart te brengen.

De deelnemers beleven het avontuur van Ryder opnieuw en gaan zoveel mogelijk aan land om de natuur, de stilte en de schoonheid van het landschap te ervaren. Met wat geluk zien ze poolvossen, muskusossen of sneeuwhoenen.

Er hoort ook een ontmoeting met de Inuit bij. U gaat met hen aan tafel en maakt kennis met het dagelijkse leven in deze afgelegen regio.

Met een houten zeilschip door de Groenlandse fjorden
© GF

De reis start in de IJslandse hoofdstad Rejkjavik. Van daaruit brengt een klein vliegtuigje u naar het noordoosten van Groenland, waar het zeilschip Opal op u wacht. De reis duurt tien dagen en vindt plaats van 25 augustus tot 3 september 2015. Inschrijven kan tot 15 december.

Er is slechts plaats voor 12 deelnemers. De reisprijs bedraagt 4820 euro voor alle vluchten en luchthaventransfers, twee hotelovernachtingen in Reykjavik (met ontbijt), de scheepsreis en alle landexcursies, Nederlandstalige begeleiding en alle maaltijden behalve twee diners in Reykjavik.

Op 4 december is er een informatieavond in Gent. Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Info: IJslandreizen en Zuiderhuis

(MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content