Mallorca gaat zuiptoerisme te lijf

© Getty Images/iStockphoto

Mallorca wil vanaf deze zomer het beruchte zuiptoerisme aan de stranden van Palma aan banden leggen. Zo zal er geen alcohol meer gedronken mogen worden op de stoep voor een café en worden ‘Happy Hours’ aan banden gelegd.

Bewoners van Mallorca klagen al jarenlang over geluidsoverlast en excessieve drinkgelagen in de openbare ruimte. Daar wordt nu aan tegemoet gekomen met een verstrenging van de regels rond alcoholgebruik.

Bars en cafés rond de zogenaamde drinkpromenades moeten voortaan fysiek afgescheiden zijn van de openbare weg, opdat vakantiegangers eten en drinken enkel nog binnen de ruimte van de horecazaken kunnen consumeren en de politie de naleving van deze regelgeving kan controleren. Vodka, alcopops, bier en dies meer mogen dus niet meer – zoals tot vandaag gebruikelijk is – buiten op de stoep of voor een bar of café gedronken worden. Op overtredingen staan zware boetes tot 3.000 euro.

Happy Hour met sterke drank verboden

Om die strenge normen te implementeren worden de straten rond het strand van S’Arenal, waar vooral de Duitsers en Nederlanders zich thuis voelen, en aan de overkant van de baai Magaluf, het feeststrand van de Britten, verklaard tot ‘Zonas de Especial Interés Turístico’ (Gebieden van bijzonder toeristisch belang), berichtten de media op het Baleareneiland onder aanhaling van het stadsbestuur. Ook andere delen van de Mallorcaanse hoofdstad worden bij de maatregelen betrokken.

Bovendien wordt in heel Playa de Palma niet alleen reclame voor alcohol, maar ook speciale acties zoals ‘Happy Hour’ verboden als het gaat om sterke drank die aan dumpingprijzen wordt aangeboden, citeerde de Mallorca Zeitung schepen Angélica Pastor.

De regelgeving is van april tot september van kracht tijdens het hoofdseizoen op Mallorca.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content