Lier stapje dichterbij om erkend te worden als toeristisch centrum

Lier

De binnenstad van Lier staat een stap dichter om erkend te worden als toeristisch centrum.

Die erkenning is belangrijk om ook op zondagen handelszaken in het stadscentrum te mogen openen. Na een analyse van Toerisme Vlaanderen gaf de Vlaamse regering daar een gunstig advies voor. Nu is het aan de federale regering om definitief groen licht te geven voor de erkenning. Dat heeft Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir bekendgemaakt.

Eind vorig jaar diende de stad Lier een aanvraag in bij de federale regering om erkend te worden als toeristisch centrum. Om tot een definitieve goedkeuring te komen, is naast de goedkeuring van de federale regering ook een gunstig advies van de Vlaamse regering nodig.

.
.© Getty Images

Om als toeristisch centrum te worden erkend, moet een stad over een toeristisch onthaal beschikken en minstens één toeristische bezienswaardigheid hebben die jaarlijks minimum 5.000 bezoekers lokt. Ook moeten er jaarlijks minstens 55.000 toeristen overnachten en moet de stad blijvend investeren in haar toeristische ontwikkeling.

Na een positieve analyse door Toerisme Vlaanderen heeft de Vlaamse regering haar gunstig advies gegeven, specifiek voor de binnenstad. Nu is het aan de federale regering om het licht definitief op groen te zetten.

De erkenning als toeristisch centrum geeft de stad Lier de mogelijkheid om ook op zondagen de handelszaken in het stadscentrum te openen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content