Leuke verblijfsadresjes in de Elzas

1968083

De Elzas behoort tot de meest charmante regio’s in Frankrijk. Bovendien komt de druivenoogst dichtbij. Een goede reden om er eens weekendje naartoe te trekken. Enkele leuke verblijfsadresjes.

De Elzas behoort tot de meest charmante regio’s in Frankrijk. Bovendien komt de druivenoogst dichtbij. Een goede reden om er eens weekendje naartoe te trekken. Enkele leuke verblijfsadresjes.

Het wijngebied van de Elzas is waarschijnlijk één van de meest charmante van Frankrijk. De Wijnroute, die zich slingert langs typische dorpen met vakwerkhuizen versierd met geraniums, is een lust voor het oog. En de ‘Grands Blancs’, de befaamde witte wijnen… een lust voor de smaakpapillen.

Dus waarom geen weekendje of een langer verblijf plannen in een van de hotels, gîtes of gastenkamers die de regio rijk is.

De druivenoogst komt steeds naderbij. Hij begint eind augustus/begin september voor de ‘crémant’ en vanaf half september voor de overige druivensoorten. De oogst eindigt waarschijnlijk rond half oktober, afhankelijk van de meteorologische omstandigheden. Een reden te meer om naar de Elzas te trekken…

Enkele leuke adresjes om te overnachten

In gastenkamers

Pêche de Vigne‘ in Rodern

Rodern ligt verzonken tussen de wijngaarden aan de voet van Haut-Koenigsbourg. Het is één van de typische en rustige dorpjes langs de Wijnroute, gelegen tussen Colmar en Straatsburg.

Het huis, een gerestaureerde oude wijnboerderij, oogt zeer charmant. De bezoeker vindt er vijf met zorg ingerichte kamers in een verfijnde plattelandsstijl. De gastheren bieden ook een ’table d’hôte’ aan. Buiten is er een verwarmd zwembad en een spa met masserende jets.

In de omgeving: wandelingen en fietstochten in het wijngebied van de Gloeckelberg, bezoek aan het kasteel van Haut-Koenigsbourg.

La Rose d’Alsace‘ in Rosheim

In het kleine middeleeuwse stadje Rosheim, op enkele kilometers van Obernai, biedt La Rose d’Alsace vier mooie, heldere en ruime kamers aan, die voorzien zijn van alle comfort. Ze bevinden zich in het hoofdgebouw van een boerderij die gerenoveerd werd met respect voor de tradities van de streek. De tuin, voorzien van verlichting en tuinmeubelen, is een ideale plek om van een fris wijntje te genieten in de zomer. In de winter is het een juweeltje bedekt met een witte mantel.

Le Clos Froehn‘ in Zellenberg

Martine en Alphonse Obry ontvangen de bezoeker in een van de drie kamers van hun karaktervolle woning. Le Clos Foehn is een rustige plaats in het dorpje Zellenberg (op 1 km van Riquewihr) dat uitkijkt op de wijngaarden. De woning is geflankeerd door een toren, een erfenis uit de 13e eeuw. Een ideale bestemming voor liefhebbers van de natuur, goede wijnen en lekker eten.

Op hotel

L’Ami Fritz in Ottrott-le-Haut

Het Romantik Hotel L’Ami Fritz, dat in zijn naam de passie van de Elzas en gastvrijheid draagt, is ondergebracht in een mooi gebouw in regionale natuursteen, aan de voet van de Mont Sainte-Odile. In het warme kader van het restaurant ‘Winstub’ kan men streekproducten, wild, vis en alle specialiteit van de Elzas proeven.

Hotel Arnold in Itterswiller

Het charmante hotel ligt te midden van de wijngaarden, aan de voet van de Vogezen, en biedt 28 luxueuze kamers en een duplex. De meeste kamers hebben een uitzonderlijk uitzicht op de wijngaarden en de vlakte van de Elzas.

Aan de andere kant van de straat bevindt zich de ‘Winstub’, een oude wijnkelder die werd ingericht als restaurant. Als eerbetoon aan zijn oorspronkelijke functie werd een druivenpers behouden in de zaal, waar men kan genieten van in huis bereide foie gras, baeckeoffe gegaard op de oude manier, choucroute royale. Ook vis staat op het menu. Het hele jaar kan men profiteren van regionaal geïnspireerde gerechten met verse seizoenproducten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content