Kunnen we dankzij deze uitvinding nog sneller een vliegtuig verlaten?

© iStock

Aangezien de goodwill van vliegtuigreizigers gelijk met de vloeistoffen en scherpe voorwerpen aan de controlepost achtergelaten wordt, kan deze uitvinding misschien wel soelaas bieden om het uitstappen bij vliegtuigreizen te vergemakkelijken.

Begin dit jaar gaven we al aan dat een Amerikaanse studie had bewezen dat wanneer er rij per rij uitgestapt wordt, er maar liefst 35% tijd (en heel veel stressmomenten) bespaard kan worden. Het Amerikaanse designbureau Molon Labe Designs ontwikkelde een stoelenconcept die de oplossing kan bieden.

Deze Side-Slip Seat is een ontwerp waarbij de stoelen aan de middengang over de tweede stoel schuiven. Op die manier wordt er heel wat plaats vrijgemaakt in het gangpad, wat ervoor zorgt dat de reizigers wat meer beweegruimte hebben om in én uit te stappen. Op die manier kan iedereen sneller aan zijn/haar handbagage en moet er minder gewriemeld worden om uit het vliegtuig te raken.

Een tweede plus van dit ontwerp is de toegenomen plaats voor de reiziger die de middelste stoel krijgt toegewezen. Deze stoel staat iets achter de twee andere stoelen, waarbij de stoel aan de middengang dan over de middelste stoel kan schijven. Aangezien deze zitplaats al het ongelukkigste plaatsje is in een vliegtuig is dit mooi meegenomen.

Voorlopig gaat het nog om een ontwerp. Momenteel wordt er nagegaan hoe het zit met de veiligheidsnormen en of die kunnen nageleefd worden met dit ontwerp.(AB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content