Dat maakte het Amerikaanse entertainmentbedrijf bekend. Het Shanghai Disney Resort belooft uniek te zijn, "aan de ene kant authentiek Disney en aan de andere kant onmiskenbaar Chinees", aldus topman Robert Iger in een persbericht.

Het pretpark is een samenwerking tussen de Amerikanen en de Shanghai Shendi groep. De bouw van het park startte in 2011 en volgens het Chinese staatspersagentschap Xinhua werd er 34 miljard yuan (zo'n 4,7 miljard euro) in geïnvesteerd. Het was aanvankelijk de bedoeling dat het pretpark al vorig jaar de deuren zou openen, maar er is vertraging opgetreden.

Disney heeft op verschillende continenten pretparken, met name in de VS (3), Parijs, Hongkong en Tokio. In Shanghai zal er het karakteristieke Disney-kasteel staan en een hotel geïnspireerd op "Toy Story", maar de autoriteiten hebben ook attracties aangepast aan de Chinese cultuur geëist. (Belga)

Dat maakte het Amerikaanse entertainmentbedrijf bekend. Het Shanghai Disney Resort belooft uniek te zijn, "aan de ene kant authentiek Disney en aan de andere kant onmiskenbaar Chinees", aldus topman Robert Iger in een persbericht. Het pretpark is een samenwerking tussen de Amerikanen en de Shanghai Shendi groep. De bouw van het park startte in 2011 en volgens het Chinese staatspersagentschap Xinhua werd er 34 miljard yuan (zo'n 4,7 miljard euro) in geïnvesteerd. Het was aanvankelijk de bedoeling dat het pretpark al vorig jaar de deuren zou openen, maar er is vertraging opgetreden. Disney heeft op verschillende continenten pretparken, met name in de VS (3), Parijs, Hongkong en Tokio. In Shanghai zal er het karakteristieke Disney-kasteel staan en een hotel geïnspireerd op "Toy Story", maar de autoriteiten hebben ook attracties aangepast aan de Chinese cultuur geëist. (Belga)