Jetair vliegt tot 26 oktober niet meer naar Egypte

© Reuters

Touroperator Jetair heeft bekendgemaakt dat alle reizen naar Egypte tot 26 oktober worden geannuleerd. Thomas Cook is niet van plan om zijn reizen vanaf september te annuleren.

“Wij hopen dat het reisadvies zo snel mogelijk wordt aangepast”, laat woordvoerder Baptiste van Outryve weten. Beide touroperators beslisten vorige week om alle reizen naar Egypte tot eind augustus te annuleren.

Reizigers van Jetair, Vip Selections en Sunjets.be krijgen net zoals hun lotgenoten tijdens de laatste weken van augustus de kans om een alternatieve vakantie te boeken of de reis te annuleren. Naar schatting 3.000 reizigers zijn getroffen.

“We hebben ons ingeleefd in de situatie van de reizigers. Het is niet aangenaam als je een week voor de afreis te horen krijgt dat de vakantie is geannuleerd. Daarom hebben we de knoop op tijd doorgehakt”, zegt woordvoerder Hans Vanhaelemeesch van Jetair.

De andere touroperator Thomas Cook is daarentegen niet van plan om zijn reizen in september en oktober te annuleren. “Volgens de laatste berichten is de situatie aan de Rode Zee de laatste weken stabiel gebleven. De klant zou ginds perfect op vakantie kunnen”, zegt van Outryve.

Voorlopig steekt het negatief reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken daar nog een stokje voor. “Minister Reynders is vandaag in Egypte om daar met enkele mensen de toestand te bespreken. We hopen dat die gesprekken ertoe leiden dat het negatief reisadvies vervalt.”

Klanten van Thomas Cook die niet van plan zijn om naar Egypte af te reizen, kunnen in het reiskantoor terecht voor een individuele oplossing. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content