Dat schrijft Lonely Planet. De kustwacht is ondertussen begonnen met het weghalen van spullen die toeristen op het strand achterlaten. Alleen al op een 100 meter lang strand bij het Toscaanse stadje Cecina haalden ze in één nacht 37 stoelen en een groot aantal handdoeken en zwempakken weg. Willen de achterlaters hun spullen terug, dan moeten ze een boete van 200 euro betalen. Cecina is overigens niet de enige plaats waar dit gebeurde, langs de hele kustlijn voerde de kustwacht soortgelijke operaties uit.

Cosimo Nicastro van de Italiaanse kustwacht vertelt waarom ze zo rigoreus optreden: "We zijn zo streng omdat we vinden dat de publieke plaatsen toegankelijk moeten blijven voor iedereen, niet alleen voor degenen die haantje de voorste willen zijn of die proberen geld te verdienen aan plaatsen die openstaan voor iedereen."

Daarom pakt de kustwacht ook de illegale verhuurders van strandstoelen en parasols aan en gaan ze ervoor zorgen dat zeilboten niet te dicht bij het strand komen en dat vissers, duikers en snorkelaars zich houden aan de regels die gelden in natuurreservaten voor de kust. (MS)

Dat schrijft Lonely Planet. De kustwacht is ondertussen begonnen met het weghalen van spullen die toeristen op het strand achterlaten. Alleen al op een 100 meter lang strand bij het Toscaanse stadje Cecina haalden ze in één nacht 37 stoelen en een groot aantal handdoeken en zwempakken weg. Willen de achterlaters hun spullen terug, dan moeten ze een boete van 200 euro betalen. Cecina is overigens niet de enige plaats waar dit gebeurde, langs de hele kustlijn voerde de kustwacht soortgelijke operaties uit. Cosimo Nicastro van de Italiaanse kustwacht vertelt waarom ze zo rigoreus optreden: "We zijn zo streng omdat we vinden dat de publieke plaatsen toegankelijk moeten blijven voor iedereen, niet alleen voor degenen die haantje de voorste willen zijn of die proberen geld te verdienen aan plaatsen die openstaan voor iedereen."Daarom pakt de kustwacht ook de illegale verhuurders van strandstoelen en parasols aan en gaan ze ervoor zorgen dat zeilboten niet te dicht bij het strand komen en dat vissers, duikers en snorkelaars zich houden aan de regels die gelden in natuurreservaten voor de kust. (MS)